Mitä Tehdä Kroatiassa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #5669

  +

  Mitä Tehdä Kroatiassa?

  Kroatiasta on tullut viime vuosina yhä suositumpi matkakohde, ja sen kauniit rannat, historialliset kaupungit ja luonnonkauniit kansallispuistot houkuttelevat matkailijoita ympäri maailman. Jos olet suomalainen matkailija, joka harkitsee matkaa Kroatiassa, tässä on joitakin suosituksia siitä, mitä voit tehdä siellä.

  1. Tutustu Splitiin

  Split on yksi Kroatiassa suosituimmista matkakohteista ja sen UNESCO:n maailmanperintöluetteloon kuuluva Diocletianuksen palatsi on ehdoton nähtävyys. Palatsin lisäksi Splitissä on paljon muita historiallisia kohteita, kuten Pyhän Dujeen katedraali, jonka tornista avautuu huikea näkymä kaupunkiin.

  2. Käy Plitvicen kansallispuistossa

  Plitvicen kansallispuisto on yksi kauneimmista luonnonsuojelualueista Euroopassa ja siellä voi ihailla kristallinkirkkaita järviä, joissa uiskentelee kirjavia kaloja ja vesilintuja. Puistossa on myös useita patikointireittejä, joita pitkin voi tutustua sen upeaan luontoon.

  3. Nauti Dubrovnikin kauneudesta

  Dubrovnik on toinen UNESCO:n maailmanperintöluetteloon kuuluva kaupunki Kroatiassa, ja sen kapeat kadut, kauniit kirkot ja muurit ovatkin kuin ulos kauniista sadusta. Kaupungin jylhyys ja meren rauhoittava läsnäolo tekevät siitä ehdottoman vierailupaikan.

  4. Koe Makarskan riviera

  Makarskan riviera on kaunis kasinokaupunkien, kuten Makarskan ja Brelan ulottumattomissa kapealla rannikolla, johon kuuluu kiehtovia lahtia ja pieniä kyliä. Makarskan kaupunki on erityinen kohde, joka on rauhallinen ja kaunis maisema, paljon ranta-aktiviteetteja ja yöelämää.

  5. Nauti Istrian ruuasta

  Istria on maakunta pohjoisessa Kroatiassa, jonka ruoka on tunnettu sen herkullisesta tonnikala- ja simpukkapastasta, truffeleista ja viineistä. Istria on myös tärkeä alue kulttuuriturismille, sillä siellä on monta kaunista keskiaikaista kaupunkia, kuten Porec, Rovinj ja Motovun.

  6. Käy Hvarin saarella

  Hvarin saari on upea pieni paratiisi, joka on täynnä kauniita rantoja ja turkoosinväristä merta. Saari on myös tunnettu monipuolisesta yöelämästään, jossa on täynnä klubeja ja baareja. Hvar on helppo luonnehtia juuri sellaiseksi paikaksi, joka sopii kaikille: pariskunnille, perheille ja ystäväporukoille.

  Kroatia on täynnä upeita matkakohteita, ja tämä oli vasta pieni katsaus mihin voit tutustua matkallasi. Olitpa sitten rauhaa rakastava patikoija tai seikkailunhaluinen yöelämän ystävä, löydät tältä kauniilta maalta varmasti jotain omaan makuusi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.