Mitä Tehdä Kotona

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5319

  +

  Mitä Tehdä Kotona? – Vinkkejä Suomessa Asuville Ihmisille

  Kotona viettäminen on tänä päivänä erittäin tärkeää, kun maailma on pandemian takia pysähtynyt. Vaikka moni asia on muuttunut, niin onneksi on silti paljon asioita, joita voi tehdä kotona. Tässä artikkelissa annetaan vinkkejä Suomessa asuville ihmisille siitä, mitä voi tehdä kotona.

  Lue Kirjaa

  Lukeminen on yksi parhaista tavoista viettää aikaa kotona. Suomessa on paljon hyviä kirjoja, joita voi lukea. Lukeminen auttaa rentoutumaan ja unohtamaan arjen stressit hetkeksi. Valitse kirja, joka kiinnostaa sinua, esimerkiksi omaa suosikkigenreäsi tai kiinnostavaa tietokirjaa.

  Katso Elokuvia tai Sarjoja

  Elokuvien tai sarjojen katsominen on hauska tapa viettää aikaa kotona. Suoratoistopalveluista, kuten Netflixistä ja HBO Nordicista, löytyy lukemattomia hyviä elokuvia ja sarjoja. Hyviä valintoja ovat esimerkiksi kotimaiset elokuvat, skandinaaviset trillerit ja amerikkalaiset draamasarjat. Kaivaudu sohvan nurkkaan ja nauti elokuvien tai sarjojen katselusta.

  Koe Uusia Kotibistronomian Tuulia

  Kotona voi myös kokeilla ruuanlaittoa tai leivontaa. Kokeile uusia reseptejä ja yllätä itsesi ja perheesi herkullisella aterialla. Selaile verkosta vaikkapa suomalaisia ruokablogeja ja haasta itsesi kokeilemaan jotain uutta. Sisustuslehtien vinkkien mukaan voit myös kätkeä uudet reseptikirjasi keittiön avohyllylle, jotta saat samalla aikaan myös trendikkään sisustuselementin!

  Kuntoile Kotona

  Kuntoilu kotona onnistuu helposti ilman kalliita laitteita. Voit tehdä harjoituksia ilman välineitä, esimerkiksi punnertaa tai tehdä kyykkyjä. Tai sitten voit käyttää netistä löytyviä videoita tai sovelluksia, joissa on valmiita treenejä. Jooga, pilates ja kehonpainoharjoittelu ovat suosittuja kotitreeneissä. Kuntoilu kotona on myös hyvä tapa pitää mielessä, että kun paikkoja voidaan taas turvallisesti avata, kehosi voi olla paremmassa kunnossa kuin koskaan.

  Korjaa tai Remontoi Kotia

  Koti on paikka, jossa vietetään paljon aikaa ja siksi sen tulisi olla viihtyisä ja toimiva. Ota projektiksi jonkin huoneen tai pihan kohentaminen. Tarvitsetko lisää säilytystilaa? Olisiko aika maalata tai tapetoida seinät? Pihatöissä voisi aidata aluetta lisäksi asentaa käytännöllisiä polkukiviä. Myös lähimetsiin on hyvä tehdä patikointireissuja ja kerätä omaan ruokakaappiin luonnontuotteita.

  Opiskele Uusia Taitoja

  Kotona viettämäsi aika voi olla myös hyvä tilaisuus oppia uusia taitoja. Verkosta löytyy paljon ilmaisia tai edullisia online-kursseja eri aiheista. Koukutu esimerkiksi uuteen käsityöharrastukseen tai tee selväksi suomen kielioppisäännöt ulkomaalaisten perukoissa asuville!

  Pidä Yhteyttä Ystäviin ja Perheeseen

  Kun ihmisten kanssakäyntiä on rajoitettu, se saattaa lisätä yksinäisyyden tuntemusta. On tärkeää pitää yllä yhteyttä ystäviin ja perheenjäseniin. Soita tai videochatteja heidän kanssaan ja viettäkää virtuaalisesti aikaa yhdessä. Järjestäkää vaikka illanvietto tai peli-ilta yhdessä netin välityksellä! Käykää lähikahvilaan tai juhlimaan turvallisesti avaamisiltaan kuuluvan hotellin baariin.

  Lopuksi

  Kotona vietetty aika voi olla hyvä mahdollisuus oppia uutta, rentoutua, viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa ja nauttia siitä hetkestä, johon liian suuri määrä Helsinkiin liittyviä have to -luonteisia asioita tarttuu kantokassissa. Tämän jännittävän ja tärkeän ajan ei tarvitse olla tylsää tai yksinäistä, vaan kotona voi tehdä paljon monipuolisia asioita.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.