Mitä Tehdä Kesällä Ulkona

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1909

  +
  Kesä on monen suomalaisen suosikki vuodenaika, sillä silloin on viimein mahdollisuus nauttia lämpimistä ja aurinkoisista päivistä pitkän ja kylmän talven jälkeen. Kesäisistä päivistä haluaa tietenkin hyödyntää jokaisen hetken, joten mitä kaikkea voikaan tehdä kesällä ulkona? Tässä pari vinkkiä!

  1. Patikointi ja retkeily

  Suomi on täynnä upeita patikointireittejä ja retkeilymaastoja, joista löytää erilaisia haasteita ja elämyksiä. Metsäpolkuja, kansallispuistoja ja kansallispuistojen luontopolkuja löytyy joka puolella maata. Varaa päivä patikointiin, pakkaa mukaan eväät ja tutustu upeisiin maisemiin vaikkapa Nuuksion tai Repoveden kansallispuistoissa!

  2. Grillaaminen

  Mikä olisi kesäilta ilman grilliruokaa? Grillaaminen on erinomainen tapa viettää aikaa ulkona yhdessä ystävien tai perheen kanssa, ja samalla herkutella maukkaalla ruoalla. Grillailun voi tehdä oman pihan perinteisellä hiiligrillillä tai modernimmalla kaasugrillillä. Makkaraa, hampurilaisia, kasviksia – mikä vain maistuu herkulliselta tulen äärellä.

  3. Päivä rannalla

  Suomi tunnetaan vuodesta toiseen lukuisista järvistään, joten miksi et viettäisi päivää rannalla uiden, auringosta nauttien tai rantalentopalloa pelaten? Suomessa on lukuisia upeita järvi- ja merirantoja, joista löytyy sopiva vaihtoehto niin perheille kuin ystäväporukoillekin. Suomenlahti, Saimaa ja Päijänne ovat vain muutama esimerkki upeista paikoista, joissa voi nauttia kesäisistä päivistä veden äärellä.

  4. Pyöräily ja rullaluistelu

  Pyöräily ja rullaluistelu ovat erinomaisia vaihtoehtoja liikunnan harrastamiseen ulkoilmassa. Suomessa on lukuisia erilaisia pyöräilyreittejä, jotka tarjoavat erilaisia maisemia ja haasteita niin maantie- kuin maastopyöräilyyn. Jos rullaluistelu kiinnostaa, löytyy vaihtoehtoja niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Liikunnan harrastaminen ulkona tekee hyvää sekä keholle että mielelle.

  5. Festarit ja ulkoilmakonsertit

  Kesä on myös festarien ja ulkoilmakonserttien kulta-aikaa. Suomessa järjestetään vuosittain kymmeniä erilaisia musiikkifestivaaleja ja ulkoilmakonsertteja ympäri maata. Festarit ovat erinomainen tapa kokea uusia elämyksiä ja nauttia kesäiltojen tunnelmasta yhdessä muiden musiikin ystävien kanssa.

  Nämä ovat vain muutama esimerkki siitä, mitä kaikkea voi tehdä kesällä ulkona. Suomi tarjoaa lukuisia erilaisia mahdollisuuksia niin luonnonkauniissa miljöössä kuin kaupungin sykkeessä. Muista nauttia kesästä ja sen aurinkoisista päivistä!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.