Mitä Tehdä Juhannuspäivänä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #4455

  +

  Mitä tehdä juhannuspäivänä?

  Juhannuspäivä on Suomen kesän kohokohtia ja monille se merkitsee kesäloman alkua. Tänä vuonna juhannus viettäjät joutuvat pohtimaan uusia tapoja nauttia juhannuksesta, sillä perinteiset juhlat ja suurten ihmisjoukkojen kokoontumiset ovat koronaviruspandemian vuoksi välttämättömiä.

  Tässä on muutamia ehdotuksia siitä, miten juhannuspäivän voi viettää turvallisesti Suomessa.

  Nauti kesäisestä luonnosta

  Suomen kesä on lyhyt, mutta kaunis. Juhannuspäivänä voi nauttia ulkoilmasta ja kauniista luonnosta turvallisesti. Tämä voi sisältää kävelylenkin lähimaastossa, pyöräilyn tai piknikin. Suomessa on useita kauniita joskin kenties suhteellisen tuntemattomia luontokohteita, jotka ovat hyviä kohteita juhannuspäivän viettoon.

  Juhlista pienellä porukalla

  Koska suurten ihmisjoukkojen kokoontumiset ovat edelleen riski, juhannus voi olla täydellinen hetki juhlia pienessä piirissä. Juhlapaikaksi sopii oma piha, mökki tai vaikka viihtyisä ravintola, jossa noudatetaan turvallisuusohjeita. Muista vain noudattaa turvavälejä ja muita viranomaisten ohjeita välttääksesi tartuntariskejä.

  Osallistu virtuaaliseen juhlaan

  Jos et voi tavata ystäviäsi tai perhettäsi juhannuksena, voit silti viettää juhlaa yhdessä virtuaalisesti. Järjestä vaikka juhannusgrilli virtuaalisesti ja viettäkää aikaa yhdessä kameran välityksellä. Tämä on turvallinen tapa viettää aikaa yhdessä ja samalla se on erinomainen tapa saada aito juhannuskokemus.

  Lähde matkalle kotimaassasi

  Vaikka ulkomaille ei ole juuri nyt ehkä paras aika matkustaa, voit nauttia Suomen kauniista luonnosta vaikkapa autolla matkustamalla. Valtava maa on pullollaan paikkoja, jotka ovat juhannuspäivänä ihania kohteita lomallesi. Esimerkiksi moni kansallispuisto ja paikka meren rannalla ovat loistavia paikkoja juhannuksen viettoon.

  Löydä oma tapasi viettää juhannusta

  Perinteiset juhannuksen vietot kuten kokkien polttaminen, saunominen ja tanssiminen eivät ole välttämättä mahdollisia tänä vuonna. Sen sijaan, juhannuspäivänä voi löytää uusia tapoja juhlistaa keskikesän juhlaa. Tämä voi olla vaikkapa uusien ruoka- ja juomayhdistelmien kokeilua keittiössä tai elokuvaklassikoiden katselua yhdessä perheen tai ystävien kanssa.

  Yhteenvetona, juhannus voi olla unohtumaton vaikka se vietettäisi, tänä vuonna hieman erilaisella tavalla. Älä unohda turvallisuusohjeita, ja saat unohtumattoman juhannuspäivän kokemuksen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.