Mitä Tehdä Jos Lomautetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #3454

  +

  Mitä Tehdä Jos Lomautetaan

  Koronapandemia on vaikuttanut monien ihmisten taloudelliseen tilanteeseen ja lomautukset ovat valitettavasti yleistyneet. Lomautus voi olla vaikea tilanne, mutta on tärkeää tietää mitä tehdä, jotta pystyt selviytymään siitä paremmin.

  Tarkista Lomautusasioiden Käsittely Omaehtoisesti

  Ensimmäiseksi tulee varmistaa, että lomautusasiat on käsitelty oikein. Tarkista työsopimuksesta, työpaikan verkkosivuilta tai työpaikan intranetistä, mitkä ovat lomautusajan ehdot ja mitä lomautus tarkoittaa sinun tilanteessasi. Ota yhteyttä työnantajaan, jos sinulla on kysyttävää tai epäselvyyksiä lomautukseen liittyen.

  Hae Kelan Korvausta

  Lomautuksen aikana sinulla on mahdollisuus hakea ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa Kelalta. Ansiosidonnainen päiväraha korvaa sinulle osan lomautuksen aikana poissaolosta aiheutuneista tuloista. Voit hakea sitä heti lomautuksen alkaessa. Muista päivittää Kelalle henkilö- ja tilaustietosi ensimmäisen hakemuksen jälkeen, jos tilanteessasi tapahtuu muutoksia.

  Tarkista Mahdollisuutesi Lyhennettyyn Työaikaan

  Jos lomautus on lyhytaikainen, työnantaja voi tarjota sinulle lyhennettyä työaikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että teet vähemmän tunteja kuin normaalisti, mutta et ole kokonaan poissa töistä. Tämä voi olla sinulle hyvä vaihtoehto, jos haluat säilyttää työkykysi, etkä halua menettää työkokemusta tai työlupaa. Muista kuitenkin selvittää työsopimuksestasi, mitä lyhennetty työaika tarkoittaa käytännössä.

  Mieti Mahdollisuuksia Opiskella Tai Uudelleenkouluttautua

  Lomautusaika voi olla myös hyvä tilaisuus miettiä urapolkua ja omia tavoitteitaan. Voit harkita opiskelua, uudelleenkouluttautumista tai ammatin vaihtoa. Tämä voi auttaa sinua löytämään uuden työn tai aloittamaan oman liiketoiminnan tulevaisuudessa. Tutustu erilaisiin opintovaihtoehtoihin ja opintotukimahdollisuuksiin.

  Ota Yhteyttä Neuvontapalveluihin

  Jos olet huolissasi lomautusajan vaikutuksista taloudellisiin asioihisi, voit ottaa yhteyttä erilaisiin neuvontapalveluihin, jotka auttavat sinua hallitsemaan taloudelliset asiat paremmin. Esimerkiksi oman pankin asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä ja kysyä lainaehdotuksista, jotka voivat auttaa sinua säästämään rahaa ja selviytymään lomautuksen ajan.

  Lomautus voi olla haastava tilanne, mutta onneksi on olemassa monia erilaisia tapoja selviytyä siitä paremmin. Muista tarkistaa lomautusasiat huolellisesti, hakea Kelan korvausta, miettiä mahdollisuuksia lyhennettyyn työaikaan tai uudelleenkouluttautumiseen sekä ottaa yhteyttä neuvontapalveluihin. Ymmärrä aina, että vaikka lomautus voi olla vaikea tilanne, se ei ole lopun alku – voit löytää uusia mahdollisuuksia ja jatkaa eteenpäin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.