Mitä Tehdä Jos Kyy Puree Koiraa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #2968

  +
  H2: Miksi kyyt purevat koiria?

  Kyy on myrkkykäärme, joka elää Suomen luonnossa. Kyyt ovat yleisiä etenkin metsäalueilla ja kosteikoissa. Koirat ovat uteliaita ja aktiivisia, ja siksi ne voivat helposti sattua kyytä lähelle tai jopa käydä kiinni siihen. Kyyt purevat, kun ne kokevat uhatuksi tai häirityksi. Koiran purema voi olla vakava, joten on tärkeää tietää, mitä tehdä, jos oma koira pureutuu kyyn puremasta.

  H2: Miten tunnistaa kyyn purema koirassa?

  Jos koira pureutuu kyyhun, puremaa ei aina ole helppo havaita. Pureman paikka voi piiloutua turkin alle tai olla vain pieni pistojälki. Koiran reaktio puremaan vaihtelee myös tapauksesta riippuen. Joillakin koirilla ei ole havaittavia oireita, kun taas toisilla koirilla voi olla vakavia reaktioita. Yleisimmin koirien reaktiot kyyn puremiin ovat:

  – Paikallinen turvotus ja punoitus pureman ympärillä
  – Kantapään arkuus tai kipu, kun kävellessä
  – Oksentelu ja ripuli
  – Ruoan hylkääminen, masennus tai yleinen heikkous
  – Tärinä tai vapina
  – Hengitysvaikeudet ja sokkireaktiot

  H2: Mitä tehdä, kun kyy puree koiraa?

  Jos koirasi on purettu kyyn puremasta, toimi nopeasti. Seuraavat vaiheet auttavat sinua hoitamaan koiran tilanteen tehokkaasti:

  1. Rauhoita koira: Kyyt purevat usein, kun ne kokevat uhatuksi, eikä koiran pelkästään huutaminen tai itkeminen vähennä koiraasi. Rauhoita koira rauhallisella ja lempeällä äänellä.

  2. Tutki purema: Varovasti tutki purema ja yritä tunnistaa, mikä eläin on purrut koiraa. Tällä tiedolla eläinlääkäri voi määrätä sopivan hoitotavan.

  3. Siirrä koira rauhalliseen paikkaan: Pilaa pyöräpumpun, kuten oman auton, ja siirrä koirasi rauhalliseen paikkaan. Turvallisella alueella koirasi ei altistu lisästressille tai potentiaaliselle uudelle puremalle.

  4. Ota yhteyttä eläinlääkäriin: Ota välittömästi yhteyttä eläinlääkäriin, jos koirasi on purettu kyyhun. Eläinlääkäri voi antaa koiralle hoitoa ja lääkkeitä pureman lievittämiseksi.

  5. Älä imaise puremaa: Älä yritä imeä puremaa, sillä tämä voi aiheuttaa infektion tarttumisen suuhusi. Imeminen voi myös johtaa liiallisen myrkyn eritteeseen puremasta.

  6. Älä anna kipulääkkeitä itse: Älä anna omaa kipulääkettäsi koirasi, sillä jotkut lääkkeet voivat olla haitallisia koirille. Vain eläinlääkäri voi antaa turvallisia kipulääkkeitä koiralle.

  H2: Mitä välttää kyyn pureman jälkeen?

  Kyyn pureman jälkeen on tärkeää seurata koiran tilaa. Seuraavat asiat voivat edistää koiran toipumista:

  – Estä koirasi liikkuminen liikaa pureman jälkeen lepäämään.
  – Tarjoa koiralle runsaasti vettä ja ruokaa.
  – Seuraa koirasi yleistä tilaa 24 tunnin ajan pureman jälkeen.
  – Hakeudu välittömästi eläinlääkärin hoitoon, jos havaitset koirallasi huolestuttavia oireita.

  H2: Johtopäätös

  Kyy pureminen voi olla koettelemus koirallasi, mutta toimimalla nopeasti ja varovaisesti voit auttaa koiraasi parantumaan. Jos huomaat, että koiraasi on purettu kyyhun, rauhoita koira ja ota yhteyttä eläinlääkäriin. Eläinlääkäri voi määrätä tehokkaan hoito-ohjelman koirallesi, mikä helpottaa oireita ja johtaa nopeaan toipumiseen. Seuraten koiran yleistä tilaa ja noudattamalla eläinlääkärin antamia ohjeita voit varmistaa, että koira on turvassa ja terveenä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.