Mitä Tehdä Jos Kummittelee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #2424

  +
  Mitä tehdä, jos kummittelee?

  Suomessa kummitukset ovat olleet osa kansanperinnettä jo pitkään, ja moni meistä on kuullut tarinoita peloittavista ilmiöistä tai jopa kokenut niitä itse. Kun kotona tai töissä alkaa tuntua, että jokin outo tapahtuu tai että joku tarkkailee sinua, se voi olla erittäin ahdistavaa. Tässä artikkelissa kerromme joitakin vinkkejä siitä, mitä tehdä, jos kummittelee.

  Tunnista kummittelun merkit

  Ensimmäinen askel on tunnistaa, että kummitus voi olla kyseessä. Usein kummittelun merkkejä ovat esimerkiksi outoja ääniä, kuten askelia, raapimista, rapinaa tai valojen vilkkumista. Joillakin ihmisillä voi olla myös tunne siitä, että joku tarkkailee tai koskettaa heitä, vaikka ketään ei ole lähistöllä. Jos koet tällaisia asioita, se ei vielä tarkoita, että kyseessä olisi kummitus. On tärkeää pysyä rauhallisena ja yrittää selvittää, mikä voi olla syynä tällaisiin ilmiöihin.

  Selvitä faktat

  Jos onnistut tunnistamaan jonkin kumittelun merkin, yritä selvittää, mikä sen voi aiheuttaa. On mahdollista, että kyseessä on jokin ihan maallinen syy, kuten asunnon vanhat putket tai ilmastointilaite, jotka tekevät outoja ääniä. Kannattaa myös tarkistaa, että kaikki ovat lukossa ja että ikkunat ovat kiinni, jotta pahantahtoiset tai uteliaat ihmiset eivät pääse sisälle. Jos et löydä mitään syytä kummitteleviin tapahtumiin, voit pohtia, mitä voit tehdä seuraavaksi.

  Puhu siitä

  Moni kummittelun kokenut ei uskalla kertoa asiasta kenellekään, koska pelkojaan tai kokemuksiaan ei usein oteta vakavasti. On kuitenkin tärkeää, että asiasta puhutaan jollekin, joka kuuntelee ja ymmärtää. Joku toinen voi tarjota uuden näkökulman tilanteen tarkasteluun ja auttaa löytämään ratkaisuja. Yleensä kuulostelemalla tilannetta tarkemmin voi saada selville, onko kyseessä vain mielikuvitusta, stressiä tai jotain muuta ihan arkista.

  Hanki apua

  Jos koet, että kummittelun ilmiö on vakava ja häiritsee elämääsi, kannattaa hakea apua. Voit pyytää nimeltä mainittua henkilöä tarkistamaan tilannetta tai pyytää paikalle ammattilaiselta, kuten henkilökohtaiselta psykiatrilta. Oman henkisen hyvinvoinnin puolesta on tärkeää antaa itselleen lupa hakea apua, jotta kummitusten ahdistava vaikutus ei hallitse elämää liikaa.

  Kummitukset ovat olleet osa Suomen kansanperinnettä jo pitkään, mutta aivan jokaisen ei tarvitse omaksua niitä osaksi omaa arkea. Tiedostamalla tunteet ja viestimällä niistä avoimesti eteenpäin, sinulla on parhaat mahdollisuudet löytää oma ratkaisu. Loppujen lopuksi kyse voi olla pelkästään uskomuksista ja henkilökemioista. Keskustelemalla asiasta ansaitsemasti auttajan kanssa ja miettimällä, mikä sinua oikeastaan pelottaa, voit päästä eroon epäilyksistäsi ja keskittyä tärkeämpiin asioihin elämässäsi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.