Mitä Tehdä Jos Kiusataan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3477

  +

  Mitä Tehdä Jos Kiusataan

  Kiusaaminen on valitettavan yleistä kaikissa ikäryhmissä. Se voi tapahtua koulussa, työpaikalla tai minkä tahansa sosiaalisen tilanteen yhteydessä. Kiusaaminen voi olla fyysistä, verbaalista tai emotionaalista ja siitä voi kärsiä vakavasti niin henkinen kuin fyysinen hyvinvointi.

  Jos sinua kiusataan tai olet todistanut kiusaamista, on tärkeää tietää, miten toimia. Tässä artikkelissa käydään läpi joitakin tärkeitä asioita, jotka auttavat sinua käsittelemään kiusaamista.

  Puhu Jollekin Aikuiselle

  Kun kohtaat kiusaamista, tärkeintä on puhua jollekin aikuiselle. Ole avoin vanhemmillesi, ystävillesi, opettajillesi tai työpaikkasi esimiehelle. He voivat tarjota sinulle tukea ja auttaa käsittelemään tilannetta. Lisäksi, jos kyseessä on koulukiusaaminen, opettajat ja koulun henkilökunta voivat ottaa asian tosissaan ja auttaa sinua selvittämään ongelmaa.

  Pysy Rauhallisena ja Itsevarmana

  Kun kohtaat kiusaamista, voit tuntea itsesi peloissaan ja haavoittuvaksi. Pysy kuitenkin rauhallisena ja itsevarmana. Älä lähde riitelemään tai vastaamaan kiusaajan tunteenpurkauksiin, sillä silloin voit vain pahentaa tilannetta.

  Sen sijaan, pysy kohteliaana ja puolustavana. Kerro kiusaajalle, että hänen käytöksensä on väärin ja pyydä häntä lopettamaan. Jos kiusaaja jatkaa, kerro asiasta aikuiselle.

  Pyydä Apua Ystäviltäsi

  Tukeudu ystäviisi, kun kohtaat kiusaamista. Kerro heille, mitä sinulle tapahtuu ja pyydä heitä olemaan kanssasi. Yhdessä voitte löytää ratkaisun tilanteeseen.

  Ystävät voivat myös auttaa sinua pysymään positiivisena ja muistuttamaan sinua siitä, että olet arvokas ja merkityksellinen ihminen.

  Älä Hylkää Itseäsi

  Kun kohtaat kiusaamista, voit tuntea itsesi yksinäiseksi ja eristetyksi. Älä anna periksi ja älä hylkää itseäsi. Muista, että sinulla on arvo ja olet tärkeä.

  Etsi itsellesi positiivisia harrastuksia tai toimintoja, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi hyväksi. Liity ryhmään, jossa tunnet olosi turvalliseksi ja hyväksytyksi. Tapahtumaan osallistuminen, jossa voit tavata uusia ihmisiä, voi auttaa sinua löytämään uusia ystäviä ja mahdollisesti jopa löytämään uuden harrastuksen.

  Hakeudu Ammattilaisen Apuun

  Jos koet, että sinulla on vaikeuksia selviytyä kiusaamisesta, hakeudu ammattilaisen apuun. Keskustele psykologin, psykiatrin tai terapeutin kanssa, jotka ovat koulutettuja auttamaan sinua käsittelemään ongelmaa.

  Kiusaaminen voi aiheuttaa traumaa ja jättää jäljen henkiseen hyvinvointiin. Ammattilaisen avulla voit käsitellä näitä tunteita ja oppia menetelmiä, joiden avulla voit päästä niistä eroon.

  Päätös

  Kiusaaminen on vakava ongelma, mutta se ei ole voittamaton. Jos kohtaat kiusaamista, muista puhua aikuiselle, pysyä rauhallisena ja itsevarmana, pyytää apua ystäviltäsi, älä hylkää itseäsi ja hakeudu ammattilaisen apuun. Näistä asioista kiinni pitäminen auttaa sinua selviytymään kiusaamisesta ja jatkamaan elämääsi täyttä elämää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.