Mitä Tehdä Jos Jää Ilman Opiskelupaikkaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #2519

  +
  Mitä Tehdä Jos Jää Ilman Opiskelupaikkaa

  Opiskelupaikan saaminen on tärkeä askel monen suomalaisen elämässä, mutta valitettavasti se ei aina onnistu ensimmäisellä yrittämällä. Jos jää ilman opiskelupaikkaa, on tärkeää pitää pää kylmänä ja miettiä muita vaihtoehtoja.

  Tässä artikkelissa käydään läpi erilaisia vaihtoehtoja ja vinkkejä siitä, mitä tehdä, jos ei saa opiskelupaikkaa.

  1. Tarkista, voisitko hakea uudelleen

  Jos et ole vielä käyttänyt kaikkia opiskelupaikkahakujasi, voit harkita uudelleenhakua. Voit myös tarkistaa, onko sinulla mahdollisuus hakea saman vuoden toisessa yhteishaussa tai erillishaussa.

  2. Harkitse avointa korkeakoulua

  Avoimessa korkeakoulussa voit suorittaa korkeakouluopintoja ilman, että sinun tarvitsee olla varsinaisessa opiskelijavalinnassa mukana. Avoimessa korkeakoulussa opettajat ohjaavat sinua tutkimaan opintojen sisältöä omassa tahtiissasi ja henkilökohtaisten mielenkiinnon kohteiden mukaisesti.

  3. Ammatillinen koulutus

  Jos haluat hankkia työelämään tarvittavia taitoja nopeammin kuin korkeakoulututkinto vaatii, ammatillinen koulutus voi olla hyvä vaihtoehto. Ammatillisessa koulutuksessa voit opiskella esimerkiksi tradenomiksi, toimitusjohtajaksi tai kokeeksi.

  4. Työharjoittelu

  Työharjoittelu on hyvä tapa päästä tutustumaan oman alasi käytännön toimintaan ja samalla hankkimaan työkokemusta. Työharjoittelu voi johtaa työllistymiseen samassa yrityksessä tai antaa kilpailuetua tulevissa työtehtävissä.

  5. Suorita vapaaehtoistyötä

  Vapaaehtoistyö on hyvä tapa kehittää omaa osaamista, luoda kontakteja ja tutustua uusiin ihmisiin. Vapaaehtoistyö voi myös tarjota sinulle mahdollisuuden tutustua eri aloihin ja selvittää, mistä olet aidosti kiinnostunut.

  6. Itsenäinen opiskelu

  Voit aina myös opiskella itsenäisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että voit lukea itsellesi kirjoja, katsoa videoita, seurata verkkokursseja ja tehdä tehtäviä. Vaikkakaan itsenäinen opiskelu ei korvaa varsinaista opiskelupaikkaa, se on hyvä tapa pysyä kärryillä oman alansa tapahtumista ja kehityksestä.

  Yhteenveto

  Jos et saa opiskelupaikkaa, älä lannistu. On monia muita tapoja kehittää osaamistaan ja edetä uralla. On tärkeää tehdä asialle jotain ja pyrkiä lisäämään osaamistaan. Harkitse eri vaihtoehtoja, kuten avointa korkeakoulua, ammatillista koulutusta, työharjoittelua ja vapaaehtoistyötä. Voit myös opiskella itsenäisesti ja lukea tietoja oman alasi tapahtumista ja kehityksestä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.