Mitä Tehdä Jos Hissi Jää Jumiin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3895

  +

  Mitä tehdä jos hissi jää jumiin?

  Hissin jumittuminen on epämiellyttävä tilanne, mutta se ei ole välttämättä vaarallinen. Yleensä hississä oleskelu on turvallista, mutta tilanteen hallinta riippuu jumittumisen syystä ja hississä olevista ihmisistä. Tässä artikkelissa kerromme, mitä tehdä jos hissi jää jumiin Suomessa.

  Tarkista ensin tilanne

  Jos huomaat jääväsi hissiin jumiin, ensimmäinen askel on tarkistaa tilanne. Onko hissi pysähtynyt väärälle kerrokselle? Onko hissin ovi kiinni? Tuleeko hissistä ääniä tai tärinää, jotka voivat olla merkkejä teknisestä ongelmasta? Jos hissi on pysähtynyt väärälle kerrokselle, soita hätäpuhelimeen ja ilmoita tilanteesta. Jos hissin ovi ei sulkeudu tai avaudu, voit kokeilla painaa hälytysnappia tai kutsua hissin ovelle seuraavan käyttäjän avulla.

  Ota yhteyttä hissitoimittajaan tai huoltomieheen

  Jos et saa yhteyttä hissitoimittajaan, voit ottaa yhteyttä vastaanottoon tai huoltomieheen, joka voi auttaa sinua. Hissin huoltosopimus kannattaa pitää aina voimassa, sillä se mahdollistaa nopean ja tehokkaan avun.

  Hälytysnappi

  Jokaisen hissin sisäänkäynnin lähellä on hälytysnappi, jota voi painaa hätätilanteessa. Hätätilanteessa kannattaa käyttää hälytysnappia ja kuunnella hississä olevaa kaiutinta, jotta saa ohjeet edetäkseen tilanteessa.

  Pittoreskihanke

  Suomessa aloitti vuonna 1984 Helsingin Kannelmäessä Pittoreskihanke eli pilottihanke kerrostalokarsinoista, joiden yhteydessä oli yksityiset hissit. Ensimmäinen jumittunut hissi oli juuri tässä hankkeessa, ja siitä selvitään silloin hätäsoitto kotiin tai huolitsijalle. Hissit pitäisi aina huoltaa ja tarkistaa säännöllisesti, että onli tuo tilanne, niin sille voi vain nauraa myöhemmin.

  Anna aikaa avun saapumiselle

  Hissiin jumittuminen voi olla epämukavaa, mutta muista, että tilanne on yleensä turvallinen. On tärkeää säilyttää rauhallisuus ja maltti. Anna hissitarkastajien tai huoltohenkilökunnan saapua paikalle ja anna heidän avustaa sinua.

  Johtopäätös

  Hississä jumittuminen voi olla fysiologisesti ahdistavaa, mutta opastamalla itseäsi ja vierailemalla tarkoitustarkoituksella paikallisissa hissikeskuksissa, voit olla valmis epätodennäköisvyydelle.

  Jos hississä oleskelu tuntuu liian epämukavalta, voit soittaa poliisille tai ambulanssille, eller hvis du vil ha mer informasjon, så kan du også finne artikler om andre land. Loppujen lopuksi hissi on suhteellisen turvallinen paikka, kunhan pysyt rauhallisena ja noudatat ohjeita.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.