Mitä Tehdä Jos Haava Märkii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #1329

  +
  Mitä Tehdä Jos Haava Märkii?

  Haava voi olla monenlainen: se voi olla repeämä, pisto tai leikkaus. Haavan hoito on tärkeää, sillä haava voi tulehtua ja pahentua, jos sitä ei hoideta kunnolla. Yksi merkki siitä, että haava ei paranna kunnolla, on se, että haava alkaa märkiä. mutta mitä ihmiset voivat tehdä, kun heidän haavansa alkavat märkiä?

  1. Puhdista haava

  Kun haava alkaa märkiä, sen tulee olla puhdistettu huolellisesti. Käytä puhdasta vettä ja saippuaa, joka ei ärsytä ihoa. Vältä käyttämästä kuumaa vettä tai saippuaa, joka sisältää alkoholia tai muita voimakkaita kemikaaleja. Huuhtele haava vedellä ja kuivaa se pehmeällä pyyhkeellä.

  2. Käytä antiseptistä ainetta

  Antiseptinen aine on tärkeä, kun haava alkaa märkiä. Antiseptinen aine auttaa estämään infektion ja pitämään haavan puhtaana. Levitä antiseptistä ainetta haavaan, mutta varmista, että käytät oikeaa annosta. Liiallinen antiseptisen aineen käyttö voi ärsyttää ihoa.

  3. Anna haavan kuivua

  Kun haava on puhdistettu ja antiseptinen aine on levitetty, anna haavan kuivua rauhassa. Älä peitä sitä glyseriinillä tai muilla rasvaisilla aineilla, sillä ne voivat estää haavan paranemisen. Jos haluat käyttää sidettä, valitse sellainen, joka antaa haavan hengittää.

  4. Vaihda sidettä säännöllisesti

  Kun haava alkaa märkiä, on tärkeää vaihtaa sidettä säännöllisesti. Vaihda sidettä vähintään kerran päivässä tai useammin, jos se on märkä. Vaikka haava olisi kuiva, sidettä on silti vaihdettava säännöllisesti.

  5. Ota yhteyttä lääkäriin, jos tilanne ei parane

  Jos haava ei ala parantua muutaman päivän sisällä hoidosta huolimatta, ota yhteyttä lääkäriin. Saattaa olla tarpeen ottaa antibiootteja tai muuta lääkitystä, joka auttaa poistamaan infektion. Lisäksi, jos haava on syvä tai se ei lakkaa vuotamasta verta, älä yritä hoitaa sitä itse. Se saatetaan tarvita erikoishoitoa lääkärin valvonnassa.

  Lopuksi

  Haavan hoito on tärkeää, olethan haava kuinka pieni tahansa. Kun haava alkaa märkiä, se viestii siitä, että haava ei parane kunnolla. Huolehti haavan puhdistuksesta, käytä antiseptistä ainetta, anna haavan kuivua ja vaihda sidettä säännöllisesti. Toimi nopeasti, jos tilanne ei parane ja pyydä apua lääkäriltä. Tämän avulla voit varmistaa, että haava paranee oikein ja ettei se muodostu vakavaa terveysongelmaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.