Mitä Tehdä Jos Auto Jää Tien Päälle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4983

  +
  Mitä Tehdä Jos Auto Jää Tien Päälle?

  Autoilu on suosittu tapa liikkua Suomessa, mutta välillä matkan varrella voi tulla eteen tilanteita, jolloin auto jää tien päälle keskelle ei mitään. Tällaisessa tilanteessa ei kannata paniikoida, vaan pyrkiä ratkaisemaan tilanne huolellisesti ja turvallisesti. Tässä artikkelissa käydään läpi viisi tärkeää asiaa, jotka Suomessa asuvan ihmisen kannattaa ottaa huomioon, jos auto jää tien päälle.

  1. Ota Yhteyttä Auttavaan Palveluun

  Jos auto jää tien päälle, ensimmäinen asia, jonka kannattaa tehdä, on soittaa auttavaan palveluun. Suomessa on monia auttavia palveluita, kuten Autoliitto ja Suomen Autoklubi, jotka auttavat autoilijoita erilaisissa tilanteissa. Auttavat palvelut ovat erittäin hyödyllisiä, sillä ne tarjoavat apua nopeasti ja tehokkaasti.

  Tärkeintä on olla yhteydessä auttavaan palveluun mahdollisimman nopeasti. Vaikka auto ei jääkään täysin tien päälle, vaan jumiutuu lumihankeen tai jäiseen ojaan, auttava palvelu voi auttaa nostamaan auton ylös hankalasta paikasta.

  2. Huolehdi Turvallisuudesta

  Jos auto jää tien päälle, kannattaa huolehtia turvallisuudesta. Ensimmäiseksi tärkeintä on varmistaa, että auto ei ole tiellä tai muodosta vaaraa liikenteelle. Jos auto on estämässä tietä, laittakaa hätävilkut päälle ja pyrkikää siirtämään autoa pois tien pinnalta. Tämä auttaa estämään mahdolliset onnettomuudet.

  3. Selvitä Syy Auton Jumiutumiseen

  Jos auton jumiutuminen on johtunut lumen tai jään kertymisestä renkaisiin, kannattaa varmistaa, että renkaisiin ei ole kertynyt liikaa lunta ja jäätä. Tämä on tärkeää, jotta voi jatkaa matkaa turvallisesti.

  Jos auton jumiutuminen johtuu teknisistä ongelmista, kuten akun hyytymisestä, kannattaa selvittää ongelman syy. Auton akku voi pettää, jos se on liian vanha tai jos auton käynnistäminen on jäänyt liian pitkäksi aikaa väliin. Tällaisissa tilanteissa auton akun voi yrittää ladata uudelleen tai käyttää starttiboosteria.

  4. Valmistu Pahempaan

  Jos auton jumiutuminen tapahtuu hankalassa paikassa, valmistaudu mahdollisiin pahempiin skenaarioihin. Tämä tarkoittaa sitä, että varaudut esimerkiksi pitämään auton lämpimänä, jos joudut olemaan pitkään paikoillaan. Muista myös varata riittävät eväät ja juomat. Lisäksi on hyvä pitää mukana jotain, kuten taskulamppu, jonka avulla voit nähdä ympäristöä paremmin pimeässä.

  5. Pidä Huoli Huoltohistoriasta

  Auton huolto on tärkeä osa sen ylläpitämistä. Jotta autosi toimii optimaalisesti, varmista, että huollat autosi säännöllisesti. Jos auton jumiutuminen johtuu teknisistä ongelmista, kuten kuluneista renkaista tai akun hyytymisestä, voi se johtua huonosta huoltohistoriasta.

  Conclusion

  Auton jumiutuminen ei ole koskaan mukava tilanne, mutta onneksi Suomessa on monia palveluita, jotka auttavat autoilijoita erilaisissa tilanteissa. Tärkeintä on muistaa huolehtia turvallisuudesta ja ottaa yhteyttä auttavaan palveluun mahdollisimman nopeasti. Lisäksi on tärkeää varautua mahdollisiin pahempiin skenaarioihin ja pitää huolta auton huoltohistoriasta. Tällaisia varotoimia noudattamalla voit kävellä varmoin askelin seuraavaan autoilumatkasi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.