Mitä Tehdä Isosta Kesäkurpitsasta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #1166

  +

  Mitä Tehdä Isosta Kesäkurpitsasta?

  Kesäkurpitsa on helppohoitoisuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi suosittu kesäherkku Suomessa. Joskus sadonkorjuun aikaan kasvimaalta saattaa löytyä suuriakin kesäkurpitsoja, joiden hyödyntäminen voi tuntua haasteelliselta. Tässä artikkelissa kerromme, mitä tehdä isosta kesäkurpitsasta.

  Täytetyt kesäkurpitsat

  Täytetyt kesäkurpitsat ovat herkullinen vaihtoehto kesäkurpitsan hyödyntämiseen. Lohko kesäkurpitsa pitkittäin ja kaavi sisus pois. Täytä kesäkurpitsat haluamillasi täytteillä, kuten jauheliha-kasvistäyte tai fetajuusto-pinaattitäyte. Paista täytettyjä kesäkurpitsoja uunissa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

  Kesäkurpitsaveneet

  Kesäkurpitsaveneet ovat helppo ja terveellinen välipala tai lisuke. Lohko kesäkurpitsa pitkittäin ja kaavi sisus pois. Voit täyttää veneet kasvis- tai juustotäytteellä ja paistaa ne uunissa tai grillissä rapeiksi.

  Kesäkurpitsakeitto

  Kesäkurpitsasta valmistettu keitto on raikas ja terveellinen keittoruoka. Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli kattilassa öljyssä. Lisää paloiteltu kesäkurpitsa ja kasvisliemi. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on kypsää. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää mausteita ja tarjoile esimerkiksi raejuuston ja tuoreiden yrttien kera.

  Kesäkurpitsalasagne

  Kesäkurpitsalasagne on maukas vaihtoehto perinteiselle lihakeitolle. Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin ja grillaa tai paista viipaleet kevyesti öljyssä. Lado kesäkurpitsaviipaleet vuokaan kerroksittain, täytä kerrokset esimerkiksi tomaattikastikkeella, ricotalla, baby pinaatilla ja parmesaanilla. Paista kesäkurpitsalasagnea uunissa noin 30-40 minuuttia.

  Kesäkurpitsa-pinaattipasta

  Kesäkurpitsa-pinaattipasta on nopea ja herkullinen pastaruoka. Kiehauta pastavesi kattilassa ja lisää pasta. Samalla kuullota pilkottu sipuli ja lisää pilkottu kesäkurpitsa pannulle. Lisää pinaatinlehdet, valkosipuli, suola ja pippuri. Sekoita pastan joukkoon ja tarjoile raikkaan salaatin kera.

  Yhteenveto

  Isosta kesäkurpitsasta voi valmistaa monipuolisesti erilaisia herkkuja, kuten täytettyjä kesäkurpitsoja, kesäkurpitsaveneitä, kesäkurpitsakeittoa, kesäkurpitsalasagnea ja kesäkurpitsa-pinaattipastaa. Kesäkurpitsan hyödyntäminen kannattaa, sillä se on terveellinen ja ravitseva kasvis, joka sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.