Mitä Tehdä Hiuksille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #6203

  +

  Mitä tehdä hiuksille?

  Monelle hiukset ovat tärkeä osa ulkonäköä ja niiden kuntoon panostetaan huolella. Tässä artikkelissa kerromme vinkkejä, mitä voit tehdä hiuksillesi niiden terveyden ja ulkonäön parantamiseksi.

  Valitse sopiva shampoo ja hoitoaine

  Hiusten pesu on tärkeä osa niiden hoitoa. Valitse hiustyypillesi sopiva shampoo ja hoitoaine. Jos hiuksesi ovat kuivat, valitse kosteuttava tuote. Jos taas hiuksesi ovat rasvoittuvat nopeasti, valitse hieman kevyempi tuote. Muista myös huuhdella shampoo ja hoitoaine huolellisesti pois hiuksista, jotta niitä ei jää jäämiä.

  Vähennä hiusten föönausta ja suoristamista

  Kuumuus vaurioittaa hiuksia, joten pyri välttämään föönaamista ja suoristamista mahdollisimman paljon. Jos kuitenkin käytät fööniä tai suoristusrautaa, käytä ensin lämpösuoja-ainetta hiuksissasi ja käytä laitteita mahdollisimman matalalla lämmöllä.

  Leikkaa hiuksesi säännöllisesti

  Hiusten leikkaaminen säännöllisesti auttaa pitämään hiukset terveinä ja vähentämään haaroittumista. Ota siis tavaksi käydä kampaajalla noin 3-4 kuukauden välein.

  Suojaa hiukset auringolta ja muilta ympäristön haitoilta

  Auringon UV-säteet ja suola tai kloorivesi voivat kuivattaa hiuksia. Käytä siis aurinkosuoja-ainetta tai hattua suojataksesi hiukset auringolta ja huuhtele hiukset aina puhtaaksi uinnin jälkeen.

  Ravinto vaikuttaa hiusten kasvuun ja terveyteen

  Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio vaikuttaa myös hiusten kuntoon. Syö siis runsaasti proteiinia, hyviä rasvoja, vitamiineja ja mineraaleja. Esimerkiksi lohi, avokado ja pinaatti sisältävät hyviä rasvoja, vitamiineja ja hivenaineita, joita hiukset tarvitsevat.

  Päänahan hieronta edistää hiusten kasvua

  Päänahan hieronta edistää verenkiertoa ja hiusten kasvua. Hiero siis päätäsi kevyesti silloin tällöin, esimerkiksi suihkussa ollessasi.

  Lopuksi

  Näillä vinkeillä saat hiuksesi pysymään terveinä ja kauniina. Muista kuitenkin, että jokaisen hiukset ovat yksilölliset ja vaativat erilaista hoitoa. Kuuntele siis hiustesi tarpeita ja säädä hoitorutiiniasi sen mukaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.