Mitä Tehdä Hamahelmistä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #2191

  +

  Mitä tehdä hamahelmistä?

  Hamahelmet ovat monien suomalaisten rakastama harrastus, jonka avulla voi luoda kauniita ja persoonallisia koristeita, avaimenperiä, magneetteja tai muita pieniä esineitä. Hamahelmet ovat pieniä, värikkäitä muovipaloja, jotka sulatetaan yhteen paperin päällä silitysraudan avulla. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kaikkea hamahelmistä voi tehdä.

  Hamahelmien perusteet

  Hamahelmien valmistus on helppoa, ja se vaatii vain muutaman perusvälineen, kuten hamahelmet, paperin tai hamapohjan, silitysraudan ja silityspaperin. Hamahelmiä voi ostaa eri väreissä ja kokoisina, joten niiden avulla voi luoda monenlaisia koristeita.

  Hamahelmien käyttö aloitetaan yleensä valitsemalla haluttu kuvio tai malli. Malli voi olla valmiiksi piirretty tai se voidaan piirtää itse paperille tai hamapohjalle. Sitten hamahelmet järjestetään käytettävien värien mukaan mallin päälle. Kun helmistä on muodostettu kuva, se peitetään silityspaperilla ja silitetään varovasti, kunnes helmet sulavat ja kiinnittyvät toisiinsa. Lopuksi kuva irrotetaan paperista tai hamapohjasta ja siinä on kaunis koriste tai magneetti valmiina.

  Hamahelmikorujen valmistus

  Hamahelmistä voi tehdä myös koruja, kuten kaulakoruja, rannekoruja tai korvakoruja. Korujen valmistukseen tarvitaan usein ohutta lankaa tai siimaa, jonka avulla helmet voidaan kiertää kiinni toisiinsa. Kaulakorujen ja rannekorujen osalta tarvitaan myös kiinnitykset, kuten lukot ja solmut.

  Hamahelmistä voi tehdä monenlaisia koruja, ja niitä voi yhdistellä esimerkiksi eri kokoisina tai väreinä. Hamahelmikorut ovat persoonallisia ja niitä voi käyttää niin arjessa kuin juhlassa.

  Hamahelmiavaimenperät

  Hamahelmistä voi tehdä myös avaimenperiä. Avaimenperät ovat käteviä, sillä ne auttavat löytämään avaimet helposti laukun tai taskun pohjalta. Avaimenperän valmistaminen on samanlaista kuin korujen valmistus, mutta loppuvaiheessa helmien päähän pujotetaan pala nauhaa tai ketjua, johon avaimenperä voidaan kiinnittää.

  Avaimenperät ovat helppoja ja nopeita tehdä, ja niiden avulla voi antaa persoonallisen lahjan esimerkiksi ystävälle tai perheenjäsenelle.

  Hamahelmimagneetit

  Hamahelmistä voi tehdä myös magneetteja. Magneetit ovat käteviä, sillä niitä voi käyttää esimerkiksi jääkaappimagneettina tai työpöydällä koristeena. Magneetin valmistaminen on samanlaista kuin korujen ja avaimenperien valmistus, mutta loppuvaiheessa helmien päähän liimataan magneetti, joka kiinnittyy metallipintaan.

  Magneetit ovat helppoja ja hauskoja tehdä, ja niiden avulla voi koristella kotia persoonallisella tavalla.

  Hamahelmiaskartelu lasten kanssa

  Hamahelmet ovat suosittuja myös lasten keskuudessa. Hamahelmiaskartelu on helppoa, hauskaa ja opettavaista, ja se kehittää lasten hienomotoriikkaa ja kärsivällisyyttä. Lasten kanssa kannattaa aloittaa yksinkertaisista malleista ja apuna voi käyttää valmiita piirustuksia tai hamapohjia.

  Hamahelmiaskartelu on mukavaa yhdessätekemistä, ja valmiit koristeet ja magneetit saavat aikaan iloa ja ylpeyttä omasta tekemisestä.

  Yhteenveto

  Hamahelmistä voi tehdä monenlaisia koristeita, koruja, avaimenperiä ja magneetteja. Hamahelmiaskartelu on helppoa ja hauskaa, ja se sopii niin aikuisille kuin lapsillekin. Hamahelmien avulla voi koristella kotia ja antaa persoonallisia lahjoja ystäville ja perheenjäsenille. Aloita hamahelmien käyttö ja anna mielikuvituksesi lentää!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.