Mitä Tehdä Flunssassa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5800

  +

  Mitä Tehdä Flunssassa?

  Flunssa on erittäin yleinen sairaus, joka vaivaa ihmisiä erityisesti talvella. Flunssa aiheuttaa yleensä kuumetta, päänsärkyä, lihaskipuja, yskää, kurkkukipua ja nenäntukkoisuutta. Se on erittäin ärsyttävä tila, joka voi saada sinut tuntemaan itsesi väsyneeksi ja heikoksi. Tässä artikkelissa kerromme, mitä voit tehdä flunssan helpottamiseksi.

  Levitä lepoon

  Flunssan aikana on tärkeää levätä ja antaa keholle aikaa taistella infektiota vastaan. Voit hakeutua sänkyyn ja ottaa päiväunia, jos se auttaa sinua tuntemaan olosi paremmaksi. Vältä voimakkaita aktiviteetteja ja pyri rentoutumaan niin paljon kuin mahdollista.

  Juo paljon nestettä

  Flunssa saattaa kuivattaa kehon nestetarpeen ja tehdä sinusta tuntea janon. Juo paljon vettä, mehua ja muita nestemäisiä juomia flunssan aikana. Se auttaa pitämään kehon hyvin nesteytettynä, jolloin toksiinit poistuvat kehosta helpommin.

  Syö terveellistä ruokaa

  Saatat huomata flunssan ajan olevan herkutuskielto, mutta itse asiassa terveellinen ruoka tekee ihmeitä kehollesi flunssan aikana. Syö ruoka-aineita, jotka sisältävät paljon vitamiineja ja ravintoaineita, kuten hedelmiä ja kasviksia. Ne antavat kehollesi tarvitsemansa energian taistellakseen flunssaa vastaan.

  Ota lääkkeitä oireiden hoitoon

  Voit käyttää flunssan oireiden hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, jotka ovat saatavilla apteekeista. Niitä ovat esimerkiksi parasetamolin sisältävät särkylääkkeet, flunssalääkkeet ja yskänlääkkeet. Nämä lääkkeet voivat tarjota helpotusta flunssan oireisiin.

  Käytä höyryhengitystä

  Höyryhengitys on yksi suositeltava hoito flunssan oireisiin. Se auttaa avaamaan tukkoisia sieraimia ja edistää liman poistumista kehosta. Voit käyttää höyryhengitystä kulholla kuumaa vettä tai höyryhengittimiä.

  Vältä tartunnan levittämistä

  Flunssan tartuttavuus on korkea, joten on tärkeää välttää tartunnan levittämistä. Pese käsiäsi säännöllisesti, peitä suusi kun yskit ja aivasta ja käytä kertakäyttöistä nenäliinaa flunssan aikana. Älä jaa henkilökohtaisia esineitä, kuten pyyhkeitä tai ruokailuvälineitä.

  Koska lääkäriin?

  Jos flunssan oireesi ovat erittäin häiritseviä tai kestävät yli kaksi viikkoa, sinun on mentävä lääkärin vastaanotolle. Jos sinulla on vaikeuksia hengittää, voimakas päänsärky tai korkea kuume, ota yhteys lääkäriin välittömästi.

  Flunssa on erittäin yleinen tila, mutta se voi olla erittäin ärsyttävä. Noudattamalla yllä mainittuja ohjeita voit helpottaa flunssan oireita ja parantua nopeammin. Pysy terveenä!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.