Mitä Tehdä Budapestissä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:40 pm #548

  +

  Mitä tehdä Budapestissä

  Kylpylät ja rentoutuminen

  Budapest tunnetaan erityisesti lukuisista kylpylöistään, jotka ovat peräisin Roman valtakunnan ajoilta. Yksi suosituimmista kylpylöistä on Széchenyin kylpylä, jossa voi nauttia kuumista altaista ja rentouttavista hieronnoista. Myös Gellértin kylpylä on suosittu ja sen yhteydessä sijaitseva hotelli tarjoaa ylellistä majoitusta.

  Budapestin historia ja kulttuuri

  Budapestin rikas historia näkyy kaupungin lukuisissa historiallisissa rakennuksissa ja muistomerkeissä. Esimerkiksi Unkarin parlamenttitalo on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä, ja sen sisällä voi tutustua Unkarin poliittiseen historiaan. Myös Buda-linna tarjoaa vierailijoille mielenkiintoista tietoa Unkarin historiasta.

  Budapestin taide- ja kulttuurielämä on vilkasta ympäri vuoden. Unkarilainen kansantanssi- ja musiikkiesitys on hyvä tapa tutustua paikalliseen kulttuuriin. Eri sävellysten, esitysten, konserttien ja festivaalien valikoima on laaja.

  Kaupungin nähtävyydet ja ostokset

  Budapestin kaupunginosat tarjoavat erilaisia nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Monet kaupunginosista ovat joko Pesti tai Budan puolella, ja molemmat yhdistää tunnettu Széchenyin ketjusilta.

  Pestin puolella on ylellinen ostoskatu, Andrássy út, jossa on monia kansallisten ja kansainvälisten brändien kauppoja. Myös Váci utca, kaupungin kuuluisa kävelykatu, tarjoaa vierailijoille erilaisia ostosmahdollisuuksia.

  Budan puolella on Gellért-vuori, jolla sijaitsee Budapestin vapauspatsas ja kaunis näköala kaupunkiin. Myös Fishermen’s Bastion, kalaistuimen hallituskunta, on suosittu nähtävyys.

  Unkarilainen keittiö

  Toinen Budapestin hienouksista on herkullinen ruoka. Unkarilainen keittiö on rikas ja monipuolinen, jossa tulinen paprikakastike, suolaiset keitot ja paikalliset juustot ovat hyvin suosittuja. Budapestissa on paljon ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisesta ruuasta ja juomasta, kuten Tokaj-viineistä.

  Lopuksi

  Budapest on monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa vierailijoille paljon nähtävää ja tekemistä. Kylpylät, historia, kulttuuri, ostosmahdollisuudet ja ruoka ovat vain muutamia syitä, miksi Budapest on suosittu matkakohde. Suosittelemme lämpimästi vierailemaan kaupungissa ja tutustumaan sen monipuolisiin tarjontoihin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.