Mitä Tauteja Liikkeellä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #4794

  +

  Mitkä taudit ovat tällä hetkellä liikkeellä Suomessa?

  Suomessa on tänä päivänä liikkeellä monia erilaisia tauteja, joihin kuuluvat esimerkiksi flunssa, influenssa, vesirokko ja erilaiset mahataudit. Tämän lisäksi meillä on myös joitakin harvinaisempia tauteja, jotka voivat olla vakavampia ja vaarallisempia. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia tärkeimpiä ja yleisimpiä sairauksia, joita Suomessa voi kohdata.

  Flunssa

  Influenssakausi alkaa yleensä syksyllä ja jatkuu kevääseen asti. Flunssa voi olla hyvin oireileva tauti, joka alkaa yleensä yskällä, kurkkukivulla ja kuumeella. Näihin oireisiin voi liittyä myös päänsärkyä, väsymystä ja lihaskipuja. Flunssan voi tavallisesti hoitaa kotikonstein, kuten lepäämällä ja juomalla runsaasti nestettä.

  Influenssa

  Influenssa on yhtä ikävä tauti kuin flunssakin, mutta se voi olla huomattavasti vakavampi. Taudin oireisiin kuuluvat kuume, lihaskivut, kurkkukipu, nuha ja yskä. Influenssa voi olla vaarallinen erityisesti vanhuksille, lapsille ja muille riskiryhmille, joiden immuniteetti on heikompi. Influenssan voi ennaltaehkäistä rokottautumalla.

  Vesirokko

  Vesirokko on yleinen lastentauti, johon liittyy kutiavia rakkuloita ja kuume. Vesirokko tarttuu ilmateitse, joten sen ehkäisemiseksi on tärkeää pitää sairas lapsi kotona. Vesirokon oireita voi lievittää voiteilla sekä särkylääkkeillä. Aikuisella vesirokko voi olla huomattavasti vakavampi ja hoito saattaa olla pidempi.

  Mahataudit

  Mahataudit ovat yleisiä kaikkina vuodenaikoina, mutta esiintyvät erityisesti syksyllä ja keväällä. Taudit leviävät helposti esimerkiksi käsienpesun laiminlyönnin takia. Yleisimpiä oireita ovat pahoinvointi, ripuli ja oksentelu. Taudin voi hoitaa yleensä kotona, mutta mikäli oireet jatkuvat pitkään, on syytä hakeutua lääkärin hoitoon.

  Kokonaisuudessaan

  Suomessa on liikkeellä monia erilaisia tauteja, jotka voivat aiheuttaa epämukavuutta ja sairastumista. Tärkeintä on muistaa hygieniaohjeet, joita ovat esimerkiksi käsienpesu, kotona pysyminen sairaana olemisen aikana sekä rokottautuminen riskiryhmiin kuulumalla. Tautien ennaltaehkäisy huolellisella hygienialla sekä rokottautumisella ovatkin parhaita tapoja pitää taudit loitolla.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.