Mitä Tarkoittaa Yrityksen Kannattavuus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #1537

  +

  Mitä tarkoittaa yrityksen kannattavuus?

  Yrityksen kannattavuus on keskeinen käsite liiketaloudessa. Se kuvaa yrityksen kykyä tuottaa voittoa tietyn ajanjakson aikana. Yrityksen kannattavuus lasketaan vähentämällä sen tuotot kuluista.

  Kannattavuuslaskelmat ovat tärkeitä, sillä niiden avulla yritykset voivat arvioida, ovatko ne tehokkaita ja kilpailukykyisiä. Niiden perusteella yritysjohto voi päättää, miten yrityksen taloutta tulisi johtaa ja suunnitella, miten liiketoimintaa kannattaisi kehittää.

  Yrityksen kannattavuuslaskelmassa voidaan mitata erilaisten sijoitusten ja toimenpiteiden vaikutuksia. Tällöin on syytä eritellä kustannukset ja tuotot eri toimintojen välillä. Näin voidaan löytää tehokkaimmat toimintamallit ja välttää kannattamattomia sijoituksia.

  Monet tekijät vaikuttavat yrityksen kannattavuuteen. Tärkeimpiä ovat liikevaihto, liiketoiminnan kustannukset, työvoimakustannukset ja investoinnit. Jos yrityksen liikevaihto kasvaa, mutta kustannukset kasvavat enemmän, kannattavuus laskee. Toisaalta, jos investoinnit kasvavat tuottojen kasvun myötä, voi yrityksen kannattavuus nousta merkittävästi.

  Kannattavuuslaskelmat ovat tärkeitä myös yrityksen rahoituksen suunnittelussa. Pankit ja sijoittajat haluavat tietää, kuinka kannattavaa yrityksen liiketoiminta on, sillä se vaikuttaa suoraan yrityksen kykyyn maksaa takaisin velkojaan ja luoda lisäarvoa omistajilleen.

  Yrityksen kannattavuus vaikuttaa myös sen mahdollisuuksiin käydä kauppaa. Yrityksen, jonka kannattavuutta syövät kustannukset tai joka ei tuota voittoa, voi olla vaikea saada asiakkaita tai hankkia tärkeitä yhteistyökumppaneita. Yrityksen, jolla on hyvä kannattavuus, on sen sijaan helpompi kasvattaa liiketoimintaansa ja houkutella uusia asiakkaita.

  Kaiken kaikkiaan yrityksen kannattavuus on keskeinen käsite liiketaloudessa. Se kuvaa yrityksen kykyä tuottaa voittoa ja määrittää sen kyvyn käydä kauppaa, hankkia rahoitusta ja kasvattaa liiketoimintaansa. Kannattavuuslaskelmat ovat tärkeitä työkaluja yritysjohtajalle, joka haluaa pitää yrityksen kilpailukykyisenä ja kasvattaa sen arvoa omistajilleen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.