Mitä Tarkoittaa Vo Lte

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #5385

  +

  Mitä tarkoittaa VoLTE?

  VoLTE (Voice over LTE) on teknologia, joka mahdollistaa saumattoman ja laadukkaan puheluiden soittamisen 4G-verkon kautta. Aiemmin 4G-verkkoihin ei voitu toimittaa puheluita tavallisena puhepuheluna, vaan puhelut piti ohjata 2G- ja 3G-verkkoihin, jotka eivät ole yhtä nopeita kuin 4G-verkot.

  VoLTE:n etu perinteisiin puheluihin on se, että puheiden laatu on huomattavasti parempi ja yhteydenmuodostus nopeampi. Tämä johtuu siitä, että VoLTE käyttää laajakaistaista IP-verkkoa, joka mahdollistaa nopeamman datan siirron. VoLTE-puhelut ovat myös turvallisempia ja ympäristöystävällisempiä, koska ne kuluttavat vähemmän akkua ja vähentävät verkon ruuhkautumista.

  VoLTE:n käyttö edellyttää, että puhelimesi (tai tablettisi) on yhteensopiva VoLTE:n kanssa ja että operaattorisi tarjoaa tätä palvelua alueellasi. Useimmat uudet puhelimet ovat VoLTE-yhteensopivia, mutta jos sinulla on vanhempi puhelin, se saattaa tarvita päivityksen tai jopa uuden puhelimen.

  VoLTE-palvelun käyttäminen ei yleensä maksa ylimääräistä rahaa, mutta se voi vaatia tietyn liittymän tai datapaketin, joten kannattaa tarkistaa operaattorin ehdot ja hintatiedot ennen kuin otat käyttöön VoLTE:n.

  Milloin VoLTE on käytettävissä Suomessa?

  Suomessa useimmat operaattorit tarjoavat VoLTE-palvelua, mutta sen saatavuus voi vaihdella alueittain tai käytössä olevan laitteen mukaan. Esimerkiksi Telia ja Elisa ovat laajentaneet VoLTE-kattavuuttaan viime vuosina, kun taas DNA on tarjonnut VoLTE:a jo useita vuosia.

  Jos et ole varma, tarjoaako operaattorisi VoLTE-palvelua, voit tarkistaa sen verkkosivuilta tai soittaa asiakaspalveluun. He voivat myös auttaa sinua tarkistamaan, onko puhelimesi yhteensopiva VoLTE:n kanssa, ja auttavat sinua käyttämään tätä palvelua tarvittaessa.

  Miksi käyttää VoLTE:a?

  VoLTE:n käyttö on hyödyllistä monella tavalla. Ensinnäkin, puhelut ovat huomattavasti parempilaatuisia, ja yhteyden muodostus on nopeampaa. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä silloin, kun tarvitset selkeän ja laadukkaan yhteyden esimerkiksi työasioissa tai pitkissä puheluissa.

  Toiseksi, VoLTE on turvallisempi kuin perinteiset puhelut, koska se vähentää tiedonkulun riskejä ja mahdollistaa laajakaistaisemman siirron. Lisäksi VoLTE-puhelut kuluttavat vähemmän akkua ja ovat ympäristöystävällisiä, mikä on hyödyllistä sekä sinulle että ympäristölle.

  Kaiken kaikkiaan VoLTE on hyödyllinen ja nopeasti yleistyvä teknologia, joka mahdollistaa paremman ja laadukkaamman puheyhteyden. Se on osa tulevaisuuden langattomia viestintästandardeja, joten sen käyttöönotto voisi olla hyvä sijoitus tulevaisuuden varalle.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.