Mitä Tarkoittaa Vauhtikestävyys

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #11067

  +

  Mitä tarkoittaa vauhtikestävyys?

  Vauhtikestävyys on yksi keskeinen tekijä, joka vaikuttaa urheilusuoritukseen. Se tarkoittaa kykyä suorittaa jatkuvaa harjoitusta tai kilpailua tasaisella nopeudella. Vauhtikestävyyttä tarvitaan monissa urheilulajeissa, kuten juoksu-, pyöräily- ja hiihtokilpailuissa.

  Vauhtikestävyyttä voidaan mitata esimerkiksi Cooperin testillä, jossa juostaan 12 minuutin ajan mahdollisimman pitkälle. Testin perusteella voidaan arvioida henkilön kuntoa ja kestävyyttä. Vauhtikestävyys voidaan parantaa säännöllisellä harjoittelulla, jossa rasitustaso on sopivan korkea ja harjoitukset ovat monipuolisia.

  Kuinka vauhtikestävyyttä voi parantaa?

  Vauhtikestävyyden parantaminen vaatii pitkäjänteistä ja systemaattista harjoittelua. Aloittelijan kannattaa aloittaa kevyellä rasitustasolla ja lisätä rasitusta vähitellen. Harjoittelun tulee olla monipuolista, jotta keho tottuu erilaisiin rasituksiin ja harjoitusvaikutus on mahdollisimman monipuolinen.

  Aerobinen harjoittelu, eli pitkäkestoinen ja kohtalainen rasitus, on erittäin tärkeää vauhtikestävyyden parantamisessa. Aerobisen harjoittelun avulla kehon hapenkuljetuskyky paranee ja maitohapon sietokyky kasvaa, jolloin kestävyys paranee. Myös intervalliharjoittelu, jossa eri intensiteettien harjoitukset vuorottelevat, on tehokas tapa parantaa vauhtikestävyyttä.

  Myös kehon voimaharjoittelu on tärkeää vauhtikestävyyden kannalta. Kehon voimaa tarvitaan tasaisen vauhdin ylläpitämiseksi, jolloin energiavarastot säästyy pidemmäksi aikaa. Kehon lihasmassaa on myös hyvä kasvattaa, sillä se lisää energiankulutusta ja parantaa kehon kykyä sietää rasitusta.

  Miksi vauhtikestävyyden harjoittaminen on tärkeää?

  Monissa urheilulajeissa, kuten juoksu-, pyöräily- ja hiihtokilpailuissa, tasaisen vauhdin ylläpitäminen on tärkeää menestyksen kannalta. Vauhtikestävyydellä tarkoitetaan kykyä suorittaa jatkuvaa harjoitusta tai kilpailua tasaisella nopeudella, mikä on keskeinen tekijä urheilusuorituksessa.

  Vauhtikestävyyden harjoittaminen parantaa kestävyyttä, jolloin rasituksen kestävyys kasvaa. Kestävyyden parantuminen mahdollistaa kehon kyvyn sietää rasitusta pidemmän aikaa ja pitemmillä matkoilla. Vauhtikestävyyden parantaminen parantaa myös sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa ja lisää energiankulutusta.

  Lisäksi vauhtikestävyys vaikuttaa henkisiin ominaisuuksiin, kuten motivaatioon, itsevarmuuteen ja stressinsietokykyyn. Tasaisen ja rauhallisen vauhdin ylläpitäminen vaatii henkistä keskittymistä ja lujaa tahtoa, mikä edistää henkistä hyvinvointia ja antaa onnistumisen kokemuksia.

  Vauhtikestävyyden harjoittaminen on tärkeää niin urheilusuorituksessa kuin arkielämässäkin. Kestävyys ja jaksaminen ovat tärkeitä ominaisuuksia, joita tarvitaan läpi elämän. Vauhtikestävyyden harjoittamisessa on tärkeää muistaa säännöllisyys ja monipuolisuus, jotta keho tottuu erilaisiin rasituksiin ja harjoitusvaikutus on mahdollisimman monipuolinen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.