Mitä Tarkoittaa Un Mä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #4005

  +

  Mitä Tarkoittaa Un Mä?

  Suomen kielessä on paljon sanoja ja ilmaisuja, jotka voivat olla vieraita ulkomailla syntyneille ihmisille. Yksi näistä sanoista on ”un mä”. Tämä sana on erittäin suosittu Suomessa ja sitä käytetään päivittäin monissa eri tilanteissa. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, mitä ”un mä” tarkoittaa ja kuinka sitä käytetään.

  ”Un mä” on lyhenne kahdesta suomenkielisestä sanasta ”unohda minä”. Lyhennettä käytetään tarkoittamaan tilannetta, jossa henkilö haluaa kertoa mielipiteensä tai kokemuksensa, mutta ei halua olla liian itsekeskeinen tai dominoiva keskustelussa. ”Un mä” onkin käytännössä tapa ilmaista, että keskustelunaihe on tärkeä, mutta että on myös tärkeää kuulla muiden mielipiteitä ja antaa tilaa muillekin osallistua keskusteluun.

  Monet suomalaiset käyttävät ”un mä” ilmaisua tunnistaakseen omien mielipiteidensä rajat ja osoittaakseen kunnioitusta muita kohtaan. Se onkin erittäin hyödyllinen ilmaisu, kun haluaa ilmaista tukensa toiselle henkilölle keskustelussa. ”Un mä” on myös tapa ilmaista, että henkilö on kuunnellut muita ja haluaa antaa tilaisuuden muille osallistua keskusteluun.

  Tässä on muutamia esimerkkejä siitä, kuinka ”un mä” ilmaisua voidaan käyttää päivittäisessä elämässä:

  1. Kaverisi aloittaa kertomuksen, mutta et halua häiritä häntä. Voit sanoa ”un mä”, jotta saat kaverisi tietämään, että haluat kuunnella häntä.

  2. Olet keskustelussa, jossa toinen henkilö on erittäin määrääväinen. Kun haluat ilmaista oman näkemyksen, mutta et halua olla liian itsekeskeinen, ”un mä” voi olla hyödyllinen ilmaisu tilanteessa.

  3. Olet tiimipalaverissa ja haluat varmistaa, että kaikki tiimin jäsenet pääsevät ilmaisemaan mielipiteensä. Voit sanoa ”un mä”, jotta voit kuunnella muita ja antaa heille tilaa osallistua keskusteluun.

  Lyhyesti sanottuna, ”un mä” on tapa ilmaista että keskustelunaihe on tärkeä, mutta että henkilö haluaa antaa tilaa muillekin osallistua keskusteluun. Se on erittäin hyödyllinen ilmaisu, kun halutaan ilmaista tukensa toiselle henkilölle keskustelussa ja osoittaa kunnioitusta muita kohtaan. ”Un mä” on tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja sitä käytetään päivittäin monissa eri tilanteissa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.