Mitä Tarkoittaa Työajan Tasoittumisjärjestelmä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5590

  +

  Mitä Tarkoittaa Työajan Tasoittumisjärjestelmä?

  Työajan tasoittumisjärjestelmä on työaikajärjestelmä, joka sallii työajan joustavamman arvioinnin. Työajan tasoittumisjärjestelmään kuuluu ennalta määrätty tasoittumisjakso, jonka aikana työntekijän työaika voi vaihdella, minkä avulla työntekijöiden työkuormaa voidaan tasoittaa joustavasti. Tasoittumisjakso voi olla esimerkiksi viikko tai kaksi viikkoa.

  Työajan tasoittumisjärjestelmä on yleistynyt Suomessa, sillä se antaa työntekijöille mahdollisuuden tasapainottaa työ- ja perhe-elämän välisiä haasteita paremmin. Näin ollen työntekijöille jää enemmän aikaa muille aktiviteeteille työstä toipumiseksi ja vapaa-ajan viettoon.

  Miten Työajan Tasoittumisjärjestelmä Toimii

  Työajan tasoittumisjärjestelmässä työntekijän työaika lasketaan tasoittumisjakson ajalta. Työntekijä voi työskennellä joko vähemmän tai enemmän kuin hänen normaali päivittäinen tai viikoittainen työaikansa, kunhan koko tasoittumisjakson aikana työntekijän työaika ei ylitä sovittua määrää.

  Esimerkiksi, jos tasoittumisjakso on kaksi viikkoa ja työntekijän normaali päivittäinen työaika on kahdeksan tuntia eli 40 tuntia viikossa, työntekijä voi työskennellä yhteensä 80 tuntia kahdessa viikossa, jolloin työntekijä voi tehdä yhden viikon aikana vaikka kymmenen tuntia lisää, kunhan toisena viikkona työaika on yhtä monta tuntia vähemmän.

  Työajan tasoittumisjärjestelmä mahdollistaa myös työaikapankin käytön, jossa työntekijä voi siirtää ylimääräisiä tunteja työajankäyttöön myöhemmin. Työaikapankki voi toimia kahdella tapaa: Työntekijä voi pitää vapaata ylitöiden tekemisen jälkeen tai käyttää ylitunteja myöhemmin esimerkiksi vähentäen työpäivän pituutta.

  Miksi Työajan Tasoittumisjärjestelmää Käytetään?

  Työajan tasoittumisjärjestelmää käytetään monista syistä. Se antaa työntekijöille mahdollisuuden sopia työajoista, jotka sopivat heidän henkilökohtaisiin tarpeisiinsa paremmin. Tämä voi parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja lisätä motivaatiota tehdä töitä.

  Työajan tasoittumisjärjestelmän käyttö parantaa myös yrityksen tehokkuutta, sillä työntekijöiden työjaksot ovat pidempiä ja keskeytyksettömämpiä, mikä vähentää tarvetta lisätä aikaa tauoilla ja antaa paremman keskittymisen lopputuotteeseen tai palveluun.

  Yhteenveto

  Työajan tasoittumisjärjestelmä on suosittu työaikajärjestelmä Suomessa sen joustavuuden takia, joka antaa työntekijöille mahdollisuuden hallita paremmin työn ja muun elämän tasapainoa. Työajan tasoittumisjärjestelmässä tasoittumisjakson aikana työaika voi vaihdella, mikä antaa työntekijöille mahdollisuuden joko vähentää tai lisätä työaikaansa riippuen heidän henkilökohtaisista tarpeistaan. Tämä auttaa lisäämään työntekijöiden motivaatiota ja tyytyväisyyttä, mikä parantaa yrityksen tehokkuutta ja lopputuotetta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.