Mitä Tarkoittaa Tunteva Hoitomenetelmä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #3909

  +

  Mitä tarkoittaa tunteva hoitomenetelmä?

  Tunteva hoitomenetelmä perustuu ihmisen kykyyn tunnistaa ja ymmärtää oman kehonsa sekä mielen toimintaa. Hoitomuoto korostaa yksilöllistä lähestymistapaa ja tavoitteena on auttaa potilasta saavuttamaan kehon ja mielen tasapaino.

  Miten tunteva hoitomenetelmä toimii?

  Tunteva hoitomenetelmässä tärkeintä on herkkyys ja läsnäolon taito. Hoitaja tai terapeutti pyrkii havainnoimaan asiakasta kokonaisvaltaisesti ja kuuntelemaan hänen tarpeitaan. Tämä tapahtuu usein keskustelujen, myötätunnon ja läheisyyden kautta.

  Hoitaja tai terapeutti auttaa asiakasta löytämään luonnollisen tasapainon kehon ja mielen välillä. Tämä tapahtuu erilaisten harjoitusten kautta, esimerkiksi hengityksen tai meditaation avulla. Kehon rentouttaminen ja stressin vähentäminen ovat myös osa tuntevaa hoitomenetelmää.

  Tunteva hoitomenetelmä voi auttaa monenlaisissa terveyshuolissa, kuten kivunlievityksessä, ahdistuksen hoitamisessa tai unihäiriöiden hoidossa.

  Miten tunteva hoitomenetelmä eroaa perinteisistä hoitomenetelmistä?

  Tunteva hoitomenetelmä eroaa monesta perinteisestä hoitomenetelmästä siinä, että se korostaa yksilöllistä lähestymistapaa ja asiakkaan luontaista tasapainoa. Hoidon ajatusmaailma perustuu kehon ja mielen väliseen vuorovaikutukseen, ja sen tavoite on auttaa asiakasta ymmärtämään omaa kehoaan ja mieltään paremmin.

  Perinteisissä hoitomenetelmissä lääkäri tai hoitaja keskittyy usein vain taudin tai oireiden poistamiseen. Tunteva hoitomenetelmä sen sijaan pyrkii poistamaan oireiden syyt ja parantamaan asiakkaan elämänlaatua yksilöllisellä tavalla.

  Milloin tuntevaa hoitomenetelmää voi käyttää?

  Tuntevan hoitomenetelmän voi ottaa käyttöön monissa erilaisissa terveyshuolissa. Se voi esimerkiksi auttaa stressin hoidossa, uni- ja ahdistushäiriöissä sekä kivunlievityksessä.

  Tunteva hoitomenetelmä sopii kaikenikäisille asiakkaille, ja sitä voi käyttää myös osana perinteistä lääketiedettä. Sen avulla voidaan esimerkiksi parantaa toipumista leikkauksen jälkeen tai helpottaa kroonisen sairauden hoitoa.

  Miten löytää tunteva hoitomenetelmän ammattilainen Suomessa?

  Tuntevaa hoitomenetelmää tarjoavia ammattilaisia löytyy Suomesta monilta eri aloilta. Terapeutit ja hoitajat, jotka ovat käyneet tuntevan hoitomenetelmän koulutuksen tai siihen liittyvät kurssit, voivat tarjota tuntevaa hoitomenetelmää asiakkailleen.

  Tuntevan hoitomenetelmän ammattilaisia voi löytää erilaisista hakupalveluista, terveyskeskuksista sekä yksityisiltä palveluntarjoajilta. Ennen hoidon aloittamista kannattaa kuitenkin varmistaa ammattilaisen koulutustaso ja kokemus sekä keskustella hoidon sopivuudesta lääkärin kanssa.

  Yhteenveto

  Tunteva hoitomenetelmä perustuu yksilölliseen lähestymistapaan ja pyrkii auttamaan asiakasta löytämään kehon ja mielen tasapainon luonnollisesti. Sen avulla voidaan hoitaa monia terveyshuolia, kuten stressiä, ahdistusta ja unihäiriöitä, sekä parantaa elämänlaatua kokonaisvaltaisesti.

  Tuntevan hoitomenetelmän ammattilaisia löytyy Suomesta monilta eri aloilta, ja sopivan hoitajan löytämiseksi kannattaa tutkia erilaisia hakupalveluita sekä keskustella lääkärin kanssa hoidon sopivuudesta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.