Mitä Tarkoittaa Siviilivihkiminen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #3140

  +

  Mitä Tarkoittaa Siviilivihkiminen?

  Siviilivihkiminen on avioliiton solmiminen viranomaisen edessä ilman kirkollista seremoniaa. Suomessa avioliitto voidaan solmia joko kirkollisessa tai siviilivihkimisessä. Siviilivihkiminen on tarkoitettu kaikille niille, jotka eivät halua seurakunnan jäsenyyttä tai avioliiton solmimista kirkossa.

  Miten Siviilivihkiminen Tapahtuu?

  Siviilivihkiminen tapahtuu yleensä maistraatissa tai käräjäoikeudessa. Vihkimisen toimittaa virallinen vihkijä, joka on yleensä maistraatin tai käräjäoikeuden työntekijä. Vihkiminen tapahtuu vihkisormusten vaihtamisen jälkeen, kun morsian ja sulhanen ovat antaneet toisilleen viralliset lausumat.

  Mitkä Ovat Siviilivihkimisen Ehdot?

  Avioliiton solmimisen ehtona on, että molemmat osapuolet ovat täysi-ikäisiä ja kykeneviä ymmärtämään avioliiton merkityksen. Lisäksi avioliitto ei saa olla lähisukulaisten välillä. Avioliiton esteiden tutkinta on pakollinen ennen vihkimistä, ja se suoritetaan maistraatissa.

  Mistä Saan Lisätietoja Siviilivihkimisestä?

  Maistraatti on paras paikka saada lisätietoa siviilivihkimisestä. He voivat kertoa tarkemmin avioliiton esteiden tutkinnasta ja muista käytännön asioista. Kaikki avioliittoon liittyvät lomakkeet ja hakemukset löytyvät maistraatin nettisivuilta.

  Miksi Valita Siviilivihkiminen?

  Siviilivihkiminen on yksinkertainen tapa solmia avioliitto, joka sopii kaikille. Se on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua kirkollista vihkimistä tai eivät kuulu kirkkoon. Siviilivihkiminen on myös edullisempi vaihtoehto, sillä kirkollinen vihkiminen voi olla kalliimpi ja sisältää enemmän kulueriä.

  Mitä Siviilivihkiminen Merkitsee?

  Siviilivihkiminen on yhtä merkittävä kuin kirkollinen vihkiminenkin. Se merkitsee sitoutumista ja rakkautta toista kohtaan ja on avioliiton solmiminen laillisesti. Avioliittoon liittyy paljon vastuita ja velvollisuuksia, mutta se tarjoaa myös paljon iloa ja onnea.

  Yhteenveto

  Siviilivihkiminen on hyvä vaihtoehto kaikille, jotka haluavat solmia avioliiton viranomaisten edessä ilman kirkollista seremoniaa. Vihkiminen tapahtuu yleensä maistraatissa tai käräjäoikeudessa virallisen vihkijän toimesta. Siviilivihkiminen on yhtä merkittävä kuin kirkollinen vihkiminenkin ja merkitsee avioliiton solmimista laillisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.