Mitä Tarkoittaa Silpominen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3998

  +
  Mitä tarkoittaa silpominen?

  Silpominen tarkoittaa naisten sukuelinten osittaista tai täydellistä poistamista tai vahingoittamista. Se on erittäin vakava ihmisoikeusloukkaus, joka vaikuttaa erityisesti naisiin ja tyttöihin. Silpomista tehdään monissa paikoissa ympäri maailmaa, mutta se on yleistä erityisesti Afrikassa ja Lähi-idässä.

  Silpominen on tuskallinen, traumatisoiva ja merkittävästi vaarallinen toimenpide, joka aiheuttaa vakavia terveysongelmia sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Se voi johtaa kipuun virtsatessa, kuukautiskipuihin, infektioihin, virtsanpidätyskyvyttömyyteen, hedelmättömyyteen ja jopa kuolemaan.

  Silpomisen syyt ja seuraukset

  Silpominen on yleensä perinteinen käytäntö, jota perheiden ja yhteisöjen naiset suorittavat omille tyttärilleen. Vaikka siihen liittyy usein uskonnollinen, kulttuurinen tai sosiaalinen tausta, ei ole olemassa mitään uskonnollista perustaa silpomiselle.

  Silpominen on yleensä suoritettu ennen naimisiinmenoa, ja sen tarkoituksena on varmistaa, että tyttö ei koe seksuaalista nautintoa ennen avioliittoa. Silpominen tehdään usein huonoin hygieniassa olosuhteissa, kuten käyttämällä likaisia veitsiä ja sakset, jolloin infektioiden riski kasvaa.

  Silpominen vaikuttaa merkittävästi tyttöjen ja naisten terveyteen, hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Heidän on todennäköisemmin kärsittävä kipua, pitkäaikaisia terveysongelmia, traumaa, mielenterveysongelmia ja koulunkäynnin keskeyttämistä. Lisäksi se estää heitä nauttimasta seksuaalisuudesta ja vähentää heidän kykyään lisääntyä.

  Silpominen Suomessa

  Vaikka silpominen onkin yleisempää Afrikassa ja Lähi-idässä, on sitä myös Suomessa. Suomeen muutettaessa kulttuuriset perinteet jatkuvat usein osana siirtolaisyhteisöjen arkea. Tämä on erityisen huolestuttavaa, koska Suomessa silpomisen tekeminen tai yrittäminen on rangaistava teko. Suomessa silpomisen uhreiksi joutuneilla on oikeus apuun ja tukeen, ja lääkärit ja sosiaalityöntekijät ovat velvollisia raportoimaan epäillyistä silpomistapauksista.

  Jotta silpominen voitaisiin estää Suomessa, on tärkeää tiedottaa käytännön haitoista ja seurauksista. Tulijoiden on myös otettava huomioon, että Suomessa silpominen on laitonta ja yhteisön perinteitä on muutettava, jotta lasten terveys ja hyvinvointi eivät vaarannu.

  Tärkeät toimenpiteet

  Silpomisen lopettaminen on välttämätöntä, jotta kaikki voivat nauttia oikeudesta fyysiseen ja henkiseen koskemattomuuteen. On tärkeää, että valistuskampanjat välittävät oikeaa tietoa silpomisesta. Lisäksi on tärkeää, että viranomaiset pystyvät tunnistamaan ja estämään silpomisen.

  On myös tärkeää tarjota apua ja tukea niille, jotka ovat kärsineet silpomisesta. Uhrien on saatava lääketieteellistä hoitoa, psykologista apua ja sosiaalista tukea. Heidän on myös saatava tietoa heidän oikeuksistaan ja resursseistaan Suomessa.

  Yhteenveto

  Silpominen on vakava ihmisoikeusloukkaus, joka vaikuttaa erityisesti naisiin ja tyttöihin. Se on perinteinen käytäntö monissa maissa, mukaan lukien Suomi. Silpominen aiheuttaa vakavia terveysongelmia, kuten kipua, infektioita, hedelmättömyyttä ja kuolemaa. Siksi on tärkeää, että silpominen tunnistetaan, estetään ja lopetetaan. Uhrien on saatava apua ja tukea, jotta he voivat toipua silpomisen vaikutuksista ja jatkaa elämäänsä inhimillisenä olentona.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.