Mitä Tarkoittaa Sijaisperhe

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #3805

  +

  Mitä tarkoittaa sijaisperhe?

  Sijaisperhe on perhe, joka ottaa hoiviinsa tilapäisesti tai pitkäaikaisesti lapsen tai nuoren, joka tarvitsee huolenpitoa ja hoivaa, mutta ei voi asua omassa perheessään. Sijaisperheen tehtävänä on tarjota turvallinen ja lämmin koti lapselle, joka on joutunut vaikeuksiin tai kriisiin.

  Sijaisperheestä huolehtiminen on tärkeä ja arvokas tehtävä, joka auttaa lapsia ja nuoria löytämään tien tasapainoiseen elämään. Sijaisperheessä lapsi saa turvallisen kodin, jossa on tarjolla riittävästi huolenpitoa ja hoivaa. Lapsi voi löytää uusia ystäviä ja tutustua uusiin asioihin sijaisperheessä.

  Sijaisperheeseen voi kuulua yksi tai useampi perheenjäsen. Perheessä voi olla vanhemmat, lapset ja/tai muut läheiset henkilöt, jotka ovat valmiita toimimaan sijaisvanhempina. Sijaisperheellä voi olla erilaisia taustoja ja kokemuksia, mutta yhteistä kaikille on halu auttaa ja tukea lapsia ja nuoria.

  Sijaisvanhemmuus ei ole aina helppoa, mutta se on tärkeä tehtävä. Sijaisvanhemman tärkein tehtävä on tarjota turvallinen ja vakaa ympäristö lapselle, joka on joutunut vaikeuksiin. Sijaisperheen tehtävänä on myös auttaa lasta käsittelemään omia tuntemuksiaan ja tunteitaan sekä tukea omanarvontunnon kasvamista.

  Sijaisperheeksi ryhtyminen ei ole mahdollista kaikille, mutta jos kiinnostus herää, kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen sosiaalitoimeen. Sosiaalitoimesta saa tietoa ja ohjeita sijaisvanhemmuudesta ja sijaisperheeksi ryhtymisestä.

  Sijaisvanhemmuus on merkittävä tehtävä ja sijaisvanhemmat ovat tärkeitä ihmisiä monen lapsen elämässä. Sijaisperheenä toimiminen voi olla haastavaa, mutta myös erittäin palkitsevaa. Sijaisperheen tehtävänä on auttaa lasta ja nuorta löytämään tien tasapainoiseen elämään ja tarjota turvallinen ympäristö, jossa lapsi voi kasvaa ja kehittyä.

  Sijaisperheen merkitys yhteiskunnalle on tärkeä, sillä jokainen lapsi tarvitsee turvallisen kodin ja rakastavat aikuiset ympärilleen. Sijaisperheen tehtävä on antaa lapselle mahdollisuus rakentaa oma tulevaisuutensa ja löytää paikkansa elämässä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.