Mitä Tarkoittaa Sarkasmi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4145

  +

  Mitä Tarkoittaa Sarkasmi?

  Määritelmä

  Sarkasmi on puhe- tai kirjoituskielen muoto, jossa sanoja käytetään ironian tavoin ilmaisemaan päinvastaista kuin mitä todellisuudessa tarkoitetaan. Sarkastisen ilmaisun tarkoitus on yleensä keventää tunnelmaa tai korostaa sanottavan tekopyhyyttä.

  Esimerkkejä Sarkasmista

  Esimerkiksi henkilö, joka sanoo ”Hienoa sä tulit 5 minuuttia myöhässä” tarkoittaakin oikeasti päinvastaista. Tämän tyyppinen kielenkäyttö voi usein olla epäsuosittua ja loukata toisia, kun ihmiset eivät tajua sarkasmin käyttöä. Se on siksi tärkeää käyttää sarkasmia vain silloin, kun olet varma siitä, että vastaanottaja ymmärtää, että et ole vakavissasi.

  Käyttö Suomessa

  Vaikka sarkasmin käyttö on hyvin yleistä Suomessa, se ei aina tunnista puhekielen ilmaisuja. Sanojen tulkinta voi usein olla erilaista eri kulttuureissa tai ihmisryhmissä, joten sarkasmin käyttö ei välttämättä ole paras tapa ilmaista tunteitaan kaikissa tilanteissa.

  Hyvät ja Huonot Puolet Sarkasmista

  Sarkasmi voi olla erittäin tehokas tapa tuoda esiin mielipiteensä tai keventää epämiellyttävää tilannetta. Mutta jos sitä käytetään liikaa, se voi loukata muita ja aiheuttaa tunteita helposti. Siksi sarkasmin käyttöä olisi syytä harkita aina sen mukaan, minkälaisessa mielessä toisia pitää ilmaista. Varsinkin sarkasmia käyttävien pitäisi olla tarkkana siitä, että sanansa eivät satuttaisi muita vahingossa.

  Johtopäätös

  Sarkasmi on monien ihmisille tuttu käsite, mutta sen käyttöön on liityttävä tietoisia varoituksia. Sanojen tulkinnat voivat olla erilaisia eri kulttuureissa tai ihmisryhmissä, joten sarkasmin käyttö ei ole aina paras tapa ilmaista tunteita. Siksi on tärkeää miettiä aina tarkkaan, mitä haluaa sanoa ja millä tavalla sen sanoo. Sarkasmia käytettäessä on aina hyvä olla varovainen ja tarkkailtava vastaanottajan reaktiota.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.