Mitä Tarkoittaa Ry

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #295

  +

  Mitä tarkoittaa ry?

  Ry on yhdistelmäsana, joka tulee englanninkielisestä sanasta ”registered” ja yhdistyy usein suomessa erilaisten yhdistysten nimissä. Yleensä ry tarkoittaa rekisteröityä yhdistystä. Mutta mitä oikein tarkoittaa, kun yhdistyksen nimi koostuu sanoista ”yhdistys-nimi ry”? Tässä artikkelissa selvitämme, mitä ry tarkoittaa ja mitä se tuo tullessaan yhdistykselle.

  Ry-yhdistyksen rekisteröiminen

  Rekisteröity yhdistys, joka käyttää nimeä ”yhdistys-nimi ry”, on säännönmukaisesti rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään yhdistysrekisteriin. Rekisteröity yhdistys on oikeushenkilö ja se voi mm. tehdä sopimuksia, omistaa omaisuutta ja hakea avustuksia. Yhdistys voi olla poliittinen, kulttuurinen, urheilullinen tai jokin muu alue. Kun yhdistys on rekisteröity, se nauttii joitakin etuja, esimerkiksi hyvää mainetta nuorten keskuudessa.

  Ry-yhdistyksen velvollisuudet

  Rekisteröityminen tarkoittaa myös velvoitteita, joita yhdistyksen on noudatettava. Yhdistyksen on oltava valmis laatimaan säännöt, joissa määrätään yhdistyksen tavoitteista ja toimintatavoista. Lisäksi yhdistyksen on valittava hallitus, joka vastaa yhdistyksen johtamisesta. Yhdistyksen on myös laadittava vuosikertomus ja tilinpäätös sekä järjestettävä vuosittainen kokous, jossa käsitellään yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös.

  Ry-yhdistyksen edut ja haitat

  Rekisteröity yhdistys tarjoaa jäsenilleen monia etuja. Yhdistys voi esimerkiksi omistaa omaisuutta, tehdä sopimuksia, järjestää tapahtumia ja saada avustuksia. Ry-yhdistyksen avulla voidaan myös kerätä varoja ja voimia yhteiskunnallisille tai yhteisöllisille tarkoituksille, kun taas henkilökohtaiset vapaa-aika-aktiviteetit jäävät usein yksinäisiksi.

  Toisaalta rekisteröity yhdistys tuo mukanaan joitakin haittoja. Yhdistyksen on seurattava tarkasti yhdistyslain määräyksiä, jotta sen rekisteröity statuksen säilyttäminen ei ajaudu vaaraan. Yhdistys voi kärsiä myös kassavirran puutteesta ajoittain, mikä voi joskus vaikuttaa sen toimintaan.

  Lopuksi

  Ry tarkoittaa rekisteröityä yhdistystä, joka on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään yhdistysrekisteriin. Tämä vaatii yhdistykseltä jonkin verran velvoitteita, kuten hallituksen valinnan ja vuosittaisen kokouksen järjestämisen. Rekisteröity yhdistys tarjoaa monia etuja, kuten mahdollisuuden kerätä varoja ja järjestää tapahtumia, mutta se tuo myös mukanaan joitakin haittoja. Tämän ymmärtäminen auttaa niitä, jotka harkitsevat yhdistyksen perustamista, tekemään tietoisen päätöksen siitä, onko se oikea valinta heille.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.