Mitä Tarkoittaa Rustiikkinen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #6188

  +

  Mitä tarkoittaa rustiikkinen?

  Rustiikki on tyyli, josta on tullut suosittu viime vuosina. Se liittyy heinäladan rakentamiseen, maalaistyyliin ja mökkeilyyn, mutta määritelmä ei ole ollenkaan niin yksinkertainen.

  Rustiikki tarkoittaa yleisesti ottaen lämmintä ja kodikasta tunnelmaa. Se on sisustustyyli, joka pyrkii jäljittelemään luonnonläheistä ja maaseutumaista henkeä. Rustiikkimainen tyyli on täynnä luonnollisia materiaaleja, kuten puuta, kiveä, nahkaa ja kangasta, jotka kaikki harmonisoivat saumattomasti keskenään.

  Rustiikkinen tyyli on aina ollut erittäin suosittu Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mutta se on myös tullut yhä suositummaksi Suomessa. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin rustiikin merkityksestä ja siitä, mitä asioita sinun kannattaa ottaa huomioon, jos haluat sisustaa kodin rustiikkityylillä.

  Rustiikin pääpiirteet

  Rustiikki tarkoittaa kodikasta, luonnollista ja maalaismallista tunnelmaa. Se pyrkii tuomaan luonnon elementit sisätiloihin, mikä antaa kodille erityisen ja persoonallisen ilmeen.

  Rustiikin yleisilme pyörii luonnollisten materiaalien ja värien ympärillä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sisustus on täynnä puuta, nahkaa, kiveä ja kangasta. Lattiat ja kalusteet ovat usein puisia ja seinät voivat olla tiiltä tai kiveä.

  Kangas on myös tärkeä osa rustiikkityyliä. Verhot, tyynyt ja matot ovat puuvillaisia, pellavaisia tai villaisia, luonnollisissa sävyissä, kuten beigessä, ruskeassa ja harmaassa.

  Myös valaistus on tärkeä osa rustiikkityyliä. Luonnonvalo on tärkeää, mutta tummat, hopean- tai kultaisensävyiset valaisimet, jotka muistuttavat öljylamppuja, voivat lisätä tunnelmaa ja muuttaa kodin ilmeen täysin.

  Rustiikin toteutus kotona

  Rustiikkityyliä toteuttaessa kannattaa miettiä, mikä tekee kodista kodikkaan ja luonnonläheisen. Kannattaa yrittää yhdistää luonnonmateriaaleja ja -värejä ja tuoda samalla kodin sisustukseen persoonallinen ilme.

  Yksi hyvä tapa toteuttaa rustiikkityyliä on käyttää paljon puuta. Lattian voi tehdä vanhasta lautalattiasta tai uudesta, rustiikin tyyliin viimeistellystä lankkulattiasta. Puiset hyllyt ja pöydät antavat myös tilaa rustiikkille tunnelmalle.

  Kuten edellä mainittiin, kangas on myös tärkeä osa rustiikkityyliä. Luonnonväriset pellavaverhot, muutama käsin kutomasi tyyny ja talja sohvalla voivat antaa kodille uniikin ilmeen.

  Vähäeleisyydellä onkin todella suuri vaikutus sisustukseen kun puhutaan rustiikkityylistä.

  Yhteenveto

  Rustiikkityyli on erittäin suosittu sisustustyyli, joka pyrkii tuomaan luonnon elementit sisätiloihin. Luonnolliset materiaalit kuten puu, nahka ja kangas ovat keskeisiä elementtejä rustiikkityylissä. Rustiikin tunnuspiirteitä ovat lämpimät värit, harmoniset materiaalit ja viimeistelty ilme.

  Jos haluat tuoda rustiikkia kotiisi, kannattaa käyttää paljon puuta, luonnonläheisiä sävyjä ja materiaaleja, mutta myös valaistus on tärkeä osa kokonaisuutta. Rustiikkityyli ei ole pelkästään sisustustyyli, se on elämäntapa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.