Mitä Tarkoittaa Roger

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #1614

  +

  Mitä Tarkoittaa Roger?

  Roger-sanalla ei ole suomen kielessä vakiintunutta merkitystä, mutta monella suomalaisella se lienee tuttu lentoliikenteen radiokommunikaatiosta. ”Roger” on yksi lentoliikennesanastosta käytetyistä lyhenteistä, mutta sen merkitys on monelle hämärän peitossa.

  Roger on lentoliikenteen lyhenne, joka tarkoittaa viestin vastaanottamista ja ymmärtämistä. Kun pilotit tai lennonjohdon edustajat haluavat ilmoittaa vastaanottaneensa viestin, he käyttävät lyhennettä ”Roger”. Tämä ilmaisee, että viesti on vastaanotettu ja ymmärretty, vaikka merkinantajan ihmisääni on etäällä. Roger-lausahdus merkitsee siis viestin toimitusta ja vastaanottoa.

  Vaikka Roger-lyhenteellä ei ole suoranaista merkitystä suomen kielessä, se on osa lentoliikenteen radiokommunikointia ympäri maailman ja jokainen harjoitellut lentäjä tuntee sen merkityksen. Lentäjille ja ilmailuharrastajille sana Roger voi olla tuttu myös sen kautta, että tarvittaessa lentäjät kommunikoivat englanniksi.

  Toinen lentoliikennesanasta tuttu lyhenne on ”Wilco”, joka tarkoittaa vastauksena annettua käskyä suorituksen hyväksymistä sekä vastuun ottamista siitä, että käsky on toteutettu.

  Joskus sanan Roger on kuvattu yleiskielellä myöntymyksen ilmaisuksi, kuten ”ok” tai ”okey dokey”. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä lentoliikenteen radiokommunikaatiossa lyhenteellä Roger on aina tarkka merkitys.

  Roger-lausahdus on myös levinnyt populaarikulttuuriin erilaisissa elokuvissa, tv-sarjoissa ja videopeleissä. Myös aiheettoman usein esiintyvät Roger Roger -lausahdukset ovat kasvattaneet sanaa laajemmalle yleisölle.

  Lentoliikennesanasto on täynnä erilaisia lyhenteitä ja termejä, jotka ovat vaatineet paljon opettelua, mutta ovat välttämättömiä, jotta lentoliikenne toimisi mahdollisimman turvallisesti. Roger, Wilco ja monet muut lyhenteet ovat tärkeitä työkaluja lentäjille, lennonjohdolle ja muille alan ammattilaisille.

  Yhteenvetona, lyhenne Roger tarkoittaa viestin vastaanottamista ja ymmärtämistä lentoliikenteen radiokommunikaatiossa. Vaikka sanaa ei ole suoraan suomen kielessä käytössä, se on erittäin tärkeä osa lentoliikenneammattilaisten sanastoa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.