Mitä Tarkoittaa Pehmeä Kohdunsuu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #3866

  +

  Mitä tarkoittaa pehmeä kohdunsuu?

  Kohdunsuu on pienen aukon kohdussa, joka yhdistää kohdunkaulan emättimeen. Kohdunsuu on normaalisti joustava ja suljettu, kunnes synnytys alkaa. Joskus kuitenkin kohdunsuu voi tuntua pehmeältä, mikä voi aiheuttaa huolta raskaana oleville naisille.

  Mikä aiheuttaa pehmeän kohdunsuun?

  Useimmissa tapauksissa pehmeä kohdunsuu tarkoittaa sitä, että naisen keho valmistautuu synnytykseen. Pehmeys johtuu siitä, että kohdunsuu alkaa lyhentyä ja avautua synnytyksen alkamista varten. Tämä voi tapahtua päiviä tai viikkoja ennen varsinaista synnytystä.

  Joskus pehmeä kohdunsuu voi kuitenkin johtua myös infektiosta tai tulehduksesta. Tällöin nainen saattaa kokea kipua tai epämukavuutta kohdunsuun alueella. On tärkeää hakeutua lääkärin hoitoon, jos epäilee kohdunsuun infektiota.

  Milloin pehmeä kohdunsuu vaatii lääkärin arviointia?

  Vaikka pehmeä kohdunsuu useimmiten tarkoittaa synnytyksen lähestymistä, on tärkeää hakeutua lääkärin hoitoon, jos kohdunsuu tuntuu pehmeältä liian aikaisin raskauden aikana. Tämä voi olla merkki ennenaikaisesta synnytyksestä, joka voi olla hengenvaarallinen sekä äidille että lapselle.

  Lääkärin arviointi on myös tarpeen, jos pehmeä kohdunsuu esiintyy yhdessä verenvuodon tai kohdun supistusten kanssa. Nämä voivat olla merkkejä ennenaikaisesta synnytyksestä tai istukan irtoamisesta, joka on myös vakava komplikaatio.

  Mitä voi tehdä, jos kohdunsuu tuntuu pehmeältä?

  Jos kohdunsuu tuntuu pehmeältä ja se on seurausta normaalista synnytykseen valmistautumisesta, ei ole tarpeen tehdä mitään. Pehmeys häviää yleensä itsestään, kun synnytys alkaa.

  Jos kohdunsuu tuntuu pehmeältä liian aikaisin raskauden aikana, on tärkeää hakeutua lääkärin hoitoon. Varhainen synnytyksen estäminen voi vaatia sairaalahoitoa ja lääketieteellisiä toimenpiteitä.

  Johtopäätös

  Pehmeä kohdunsuu on yleinen ilmiö raskauden loppuvaiheessa, kun naisen keho valmistautuu synnytykseen. Vaikka tämä on yleensä normaalia, liian varhainen pehmeys voi osoittaa vakavia terveysongelmia, kuten ennenaikaista synnytystä tai infektiota. On tärkeää hakea lääkärin arviointia, jos epäilet pehmeää kohdunsuuta aiheuttavan ongelman.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.