Mitä Tarkoittaa Ositus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5236

  +

  Mitä Tarkoittaa Ositus?

  Ositus on aviopuolisoiden omaisuuden ja velkojen jakaminen heidän välillään avioeron tai puolison kuoleman jälkeen. Avioeron yhteydessä ositus toimii tapana selvittää, miten aviopuolisoiden yhteinen omaisuus ja velat jaetaan. Puolison kuoleman jälkeen ositus on tapa jakaa kuolleiden puolisoiden omaisuus perillisille.

  Ositus tapahtuu yleensä perinnönjakoa edeltäen, mutta ositus voi tapahtua myös avioeron tai avoliiton purkautumisen yhteydessä. Ositus voidaan hoitaa joko vapaaehtoisesti tai tuomioistuimen päätöksellä.

  Osituksen tarkoitus on jakaa omaisuus ja velat tasan puolisoiden kesken. Ositus ei kuitenkaan ole aina yksinkertaista, sillä omaisuuden ja velkojen arvostus ja jakoperusteet voivat vaihdella tapauskohtaisesti. Esimerkiksi yhteisen asunnon arvo tai yhteisen yrityksen omistussuhteet vaikuttavat ositukseen.

  Osituksen voi hoitaa ilman asianajajaa, mutta usein kannattaa käyttää avuksi lakimiestä. Asianajaja auttaa selvittämään omaisuuden ja velkojen arvot ja neuvoo, miten omaisuus ja velat jaetaan kumpaakin osapuolta tyydyttävällä tavalla.

  Ositus on usein tunteikas ja henkinen prosessi, joka voi vaikuttaa puolison omaisuuteen ja tulevaisuuteen. Siksi onkin tärkeää löytää luotettava ja ammattitaitoinen lakimies, joka auttaa hoitamaan asian asianmukaisesti.

  Osituksen hoitamista kannattaa harkita hyvissä ajoin ennen avioeron tai puolison kuoleman varalle. Näin voidaan välttää mahdolliset riitatilanteet ja varmistaa, että omaisuus jakautuu oikeudenmukaisesti puolisoiden kesken.

  Osituksen lisäksi on hyvä muistaa myös testamentin tekeminen, sillä testamentti on omaisuuden jakamisen kannalta tärkeä asiakirja. Testamentilla voi määrätä omaisuuden jakamisesta haluamallaan tavalla ja varmistaa siten, että omaisuus jakautuu toivomallaan tavalla.

  Kaiken kaikkiaan ositus on tärkeä osa avioliiton ja perintöasioiden hoitamista. Ositus kannattaa hoitaa ammattilaisen avustuksella ja hyvissä ajoin ennen avioeroa tai puolison kuolemaa, jotta omaisuus jakautuu oikeudenmukaisesti. Avioero tai puolison kuolema ovat jo itsessään tunteikkaita asioita, joten asian hoitaminen ammattilaisen avulla helpottaa tilanteen läpikäymistä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.