Mitä Tarkoittaa Osamaksu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1875

  +

  Mitä tarkoittaa osamaksu?

  Osamaksu on maksutapa, jossa tuotteen tai palvelun kokonaishinta maksetaan erissä. Osamaksulla ostettujen tuotteiden hinta jaetaan yleensä tiettyyn määrään kuukausittaisia maksuja, joissa usein lisätään myös korkoa. Tällä tavalla kuluttaja voi ostaa tuotteen tai palvelun heti, mutta maksaa sen hintaa pienemmissä erissä, eikä tarvitse maksaa koko summaa kerralla.

  Miten osamaksu toimii?

  Osamaksulla ostamisen laajuus riippuu tuotteesta tai palvelusta, mutta yleensä maksujen määrä on määritelty etukäteen. Kun kuluttaja haluaa ostaa tuotteen tai palvelun osamaksulla, hän tekee sopimuksen koko kauppasumman maksamisesta osissa. Tämän jälkeen kuukausittain veloitetaan tietty summa, jonka suuruus riippuu sovitusta maksuajasta, korkokulusta ja lainakulusta.

  Osamaksu sopii erityisesti suurempien hankintojen kuten auton, kodinkoneiden tai huonekalujen hankintaan. Osamaksulla ostamiseen liittyviä rahoitusvaihtoehtoja tarjoavat useat yritykset ja kauppaketjut Suomessa.

  Mitä tulee ottaa huomioon ennen osamaksulla ostamista?

  Ennen osamaksulla ostamista on tärkeää selvittää tarkasti kaikkien maksujen kokonaissumma ja kuukausittaiset maksut, joissa sisältyy myös korko ja lainakulut. Kuluttajansuojalakien mukaan kaikki osamaksuja myyvät yritykset ovat velvoitettuja ilmoittamaan selkeästi kaikki maksut, joita ostaja joutuu maksamaan, sekä sopimuksen kokonaishinnan.

  Osamaksulla ostettaessa tulee myös huomioida oma taloudellinen tilanne, ennen kuin sitoutuu maksamaan säännöllisiä kuukausittaismaksuja. Budjetin tarkka seuraaminen auttaa varmistamaan sen, että maksut voidaan hoitaa niiden eräpäivänä.

  Osamaksu vai käteismaksu – mitä valita?

  Osamaksulla ostaminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitsee ostaa suuren summan tuotteita tai palveluita, mutta taloudellinen tilanne ei anna mahdollisuutta maksaa koko summaa kerralla. Kuitenkin, jos on mahdollista maksaa käteisellä, kannattaa se ehdottomasti valita. Käteismaksu ei sisällä lisäkuluja, kuten korkoa tai lainakuluja, joten se on aina edullisempi vaihtoehto.

  Yhteenveto

  Osamaksu on maksutapa, jolla kuluttaja voi maksaa tuotteen tai palvelun pienemmissä kuukausierissä. Osamaksulla ostamisessa tulee kuitenkin huomioida huolellisesti kaikki maksut ja niiden kokonaissumma, sekä oma taloudellinen tilanne. Jos on mahdollista, kannattaa käyttää käteismaksua, sillä se on aina edullisempi vaihtoehto.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.