Mitä Tarkoittaa Noob

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #5960

  +

  Mitä Tarkoittaa Noob?

  Noob on internet-slangia, jota käytetään yleisesti viittaamaan henkilöön, joka ei ole kovin taitava tai kokenut jossain tietyssä asiassa. Se voi tarkoittaa henkilöä, joka on vasta aloittanut pelaamisen tai käyttää tietokonetta tai muita laitteita ensimmäistä kertaa.

  Noob-sana on lyhennys sanasta ”newbie”, joka viittaa uuteen, kokemattomaan henkilöön tietyn harrastuksen tai aiheen parissa. Sitä käytetään useimmiten internetissä, mutta se voi ilmestyä myös muissa tilanteissa.

  Vaikka noob kuulostaa säälittävältä tai halveksuvalta, sitä ei aina käytetä negatiivisessa mielessä. Esimerkiksi, jos henkilö aloittaa uuden pelin ja häntä kutsutaan noobiksi, se ei välttämättä tarkoita, että he ovat huonoja. Se vain kertoo, että henkilö on vasta alkuvaiheessa tietyssä harrastuksessa.

  On kuitenkin syytä mainita, että noob-sanan käyttö voi olla loukkaavaa, ja siksi sen käyttöä tulisi harkita tarkasti. Esimerkiksi, jos henkilö on jo harjoittanut tiettyä harrastusta tai käyttänyt tietokonetta vuosia ja häntä kutsutaan noobiksi, se voi vaikuttaa todella loukkaavalta.

  Noob-sana on yleistynyt huomattavasti internetin aikakaudella. Sitä käytetään erityisesti online-peleissä, joissa pelaajat voivat keskustella keskenään chatissa. Kun joku on havaittu pelaavan huonosti, muita pelaajia saatetaan kutsua noobiksi. Vaikka sitä käytetään useimmiten pelaajien välisessä keskustelussa, sitä voi käyttää myös muiden asioiden yhteydessä, kuten tietokoneiden ja elektronisten laitteiden käytössä.

  Noob-sana on kuitenkin vain yksi monista slangisanoista, joita käytetään internetissä, ja sen käyttöön voi liittyä muitakin sääntöjä ja merkityksiä. Siksi on tärkeää olla varovainen ja tietoinen siitä, mihin tilanteisiin noob-sanaa käytetään, jotta vältettäisiin mahdolliset loukkaukset ja väärinkäsitykset.

  Kaiken kaikkiaan noob-sana on vakiinnuttanut asemansa internetin slangikielen joukossa, ja sen käyttö tulee jatkumaan. Vaikka se voi olla kovin suoraviivainen ja joskus loukkaava, se voi olla myös hauska ja kevyt tapa keskustella muiden kanssa tietokoneen tai pelien äärellä. Siksi on tärkeää käyttää sellaisia termejä, joita kaikki ymmärtävät ja joita voi käyttää hyvähenkisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.