Mitä Tarkoittaa Nastahammas

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4152

  +

  Mitä tarkoittaa nastahammas?

  Johdanto

  Monille suomalaisille kuljettajille talvella ajamisen yksi suurimmista haasteista on liukkailla ja lumisilla teillä ajaminen. Tätä varten tarvitsee renkaat, jotka tarjoavat riittävän pidon ja turvallisuuden talvella. Yksi tärkeimmistä renkaan ominaisuuksista on nastahammas, mutta mitä se todella tarkoittaa?

  Mitkä ovat nastarenkaat?

  Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että talvirenkaiden tärkein etu on niiden pito lumella ja jäällä. Tätä varten renkaat on suunniteltu käyttämään ns. nastoja, jotka muodostavat ylimääräisen pidon auton ja tien välille.

  Nastarenkaat on varustettu teräspitoisten nastojen kanssa, jotka tekevät kumirenkaasta pitoisemman tai paremmat ajo-ominaisuudet talvella. Nastarenkaat ovat yleensä kalliimpia kuin talvirenkaat, jotka eivät sisällä nastoja, mutta niille on syynsä. Renkaat, jotka eivät sisällä nastoja, ovat yleensä hiljaisempia ja tarjoavat parempaa ajomukavuutta.

  Mikä on nastahammas?

  Kun puhumme nastarenkaista, meidän on tärkeää puhua nastahampaista. Nastahammas, joka tunnetaan myös nimellä nastan kanta, tarkoittaa teräspiikkiä, joka on kiinnitetty nastarengasrenkaan kumiin. Kun nastan hammas koskettaa tietä, se tarjoaa pidon ja estää auton liukumisen.

  Teknisesti nastahammaan pituus vaihtelee noin 1,5–3 mm. Kohde pitää ottaa huomioon, kun valitset nastarenkaita.

  Mikä on nastahampaiden vaikutus ajoneuvoon?

  Kun ajat nastarenkailla, nastahannede vaikutus ajoneuvoon on merkittävä. Ensinnäkin nastahampaiden ansiosta jarrutusmatka on lyhyempi, mikä tarkoittaa, että auto pysähtyy nopeammin tiellä. Tämä on erityisen tärkeää talvella, kun tiellä on mahdollisesti jäätä tai lunta. Nastarenkaalla ajamisen edut

  Nastahampailla on myös merkittävä vaikutus auton ohjattavuuteen. Kun nastat tarjoavat paremman pidon tien pintaan, kuljettaja ei tarvitse pelätä auton liukumista tai lipsahdusta jyrkissä mutkissa tai mäkisessä maastossa. Tämä lisää ajomukavuutta ja auttaa kuljettajaa keskittymään ajamiseen.

  Milloin nastarenkaat ovat sopivia?

  Nastarengas on suositeltavaa käyttää etenkin, kun sääolosuhteet tekevät ajamisesta vaarallista tai hankalampaa. Näitä ovat esimerkiksi sade, lumi, räntä ja jääolosuhteet. Nastarenkaat ovat myös suositeltu vaihtoehto, mikäli kuljettaja ajaa usein maan päiväsaikaan, jolloin teiden lämpötila ei nouse tiukasti plussan puolelle.

  Johtopäätös

  Nastahammasta ei yleensä oteta huomioon, mutta se on tärkeä osa talvirenkaan toimintaa. Kun haluat taata maksimaalisen turvallisuuden talvella, nastarenkailla on todennäköisesti paras vaihtoehto. Nastarenkaat auttavat kuljettajia välttämään liukkaita tilanteita tiellä, mikä parantaa turvallisuutta ja antaa sinulle rauhan tunteen ajamisen aikana. Muista valita oikea rengasriekka sääolosuhteiden mukaan!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.