Mitä Tarkoittaa Lyhenne Cc

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #379

  +

  Mitä Tarkoittaa Lyhenne CC?

  CC on lyhenne sanoista ”carbon copy”, jonka suomenkielinen vastine on ”jäljennös”. CC-lyhennettä käytetään erityisesti sähköposteissa, kun halutaan lähettää viesti useammalle vastaanottajalle.

  Tämä tarkoittaa sitä, että viesti lähetetään ensisijaisesti yhdelle vastaanottajalle, mutta samaan aikaan se voidaan lähettää myös useille jäljennöksen saaville henkilöille. CC-vastaanottajille lähetettävä kopio on samanlainen kuin päävastaanottajalle lähetetty kappale.

  CC-kirjeessä näytetään vain päävastaanottaja, joka on ensisijaisesti tarkoitettu lukea viesti. Mukana on kuitenkin myös lista jäljennöksen saaneista henkilöistä. Jäljennöksen saajat voivat lukea viestin, mutta heidän ei tarvitse vastata siihen.

  Sähköposteissa CC-kenttä sijaitsee yleensä ”To” (Vastaanottaja) ja ”Bcc” (Piilokopio) -kenttien välissä. ”Bcc”-kenttää käyttämällä vastaanottajien sähköpostiosoitteet eivät näy muille vastaanottajille.

  Miksi käyttää CC-jäljennöksiä?

  CC-jäljennöksiä käytetään yleisesti, kun halutaan informoida useampaa henkilöä samanaikaisesti ja saatavilla olevia mahdollisia vastaanottajia on enemmän kuin yksi. Tämä voi sisältää esimerkiksi henkilöitä, jotka ovat vastuussa työtehtävistä, joiden täytyy olla tietoisia liikkuvista osista prosesseissaan tai henkilöitä, joilla on valta tehdä päätöksiä tietystä aiheesta.

  CC-jäljennöksiä voidaan käyttää myös silloin, kun kaikki vastaanottajat tarvitsevat saman tiedon, mutta vastaus ei ole tarpeen. Se on hyödyllinen tapa pitää kaikki valistuneina valtavirrasta ja varmistaa, että tietty henkilö tai ryhmä ei ole ainoa, joka tietää asiasta.

  CC-jäljennösten käyttö on hyödyllistä myös silloin, kun tarvitset kirjallista todistusvoimaa siitä, että olet ilmoittanut asiasta tietylle henkilölle. CC-kirjeen kopiot tarjoavat todisteita, joista on vaikea kiistää.

  Mitä tulee ottaa huomioon CC-jäljennöksiä lähetettäessä?

  Kun lähetät sähköposteja CC-jäljennöksillä, on tärkeää huomioida tietosuoja- ja luottamuksellisuuskysymykset. Varmista, että kaikki kopioon lisäämäsi vastaanottajat ovat tietoisia asiasta ja että heillä ei ole mitään ongelmia saada kyseistä viestiä.

  On tärkeää muistaa, että kaikki saavat kopion viestistä, joten älä lähetä mitään, mitä et halua kaikkien näkevän.

  Lisäksi on tärkeää käyttää ”Bcc”-kenttää, jos haluat lähettää jäljennöksen saajille kopion sähköpostista, mutta et halua muiden vastaanottajien tietävän, kuka muu sai kopion.

  Johtopäätös

  CC-jäljennösten käyttö on hyödyllistä, kun haluat lähettää viestin useille vastaanottajille samalla kertaa. Kun CC-kenttää käytetään oikein, se voi auttaa varmistamaan, että kaikki ovat tietoisia tärkeistä tietoista ja se auttaa sinua todistamaat asioiden ilmoittamisen.

  On kuitenkin tärkeää huomioida tietosuojaan ja luottamuksellisuusasioihin liittyvät kysymykset ja käyttää ”Bcc”-kenttää, jos et halua muiden vastaanottajien tietävän, ketkä saivat kopion sähköpostista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.