Mitä Tarkoittaa Kolmiyhteinen Jumala

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #3532

  +
  Mitä Tarkoittaa Kolmiyhteinen Jumala?

  Kolmiyhteinen Jumala on käsite, joka tarkoittaa kristillisen uskon mukaan yhtä Jumalaa, joka ilmenee kolmessa persoonassa: Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Tämä käsite on yksi kristinuskon perusopetuksista ja on keskeinen osa kristillistä uskoa ympäri maailmaa.

  Kolmiyhteinen Jumala käsite syntyi Raamatun perusteella. Raamatussa puhutaan Jumalasta Isänä, Jeesuksesta Kristuksesta Poikana ja Pyhästä Hengestä. Raamatussa myös kerrotaan, että nämä kolme ovat yksi Jumala, mutta eivät ole samat persoonat. Kolmiyhteinen Jumala on siis yksi Jumala, joka ilmenee kolmessa persoonassa.

  Kristillisissä kirkoissa opetetaan, että Jumala on kolminainen ja että jokainen Jumalan persoonista on yhtä tärkeä. Kristityt rukoilevat kaikkia kolmea persoonaa, ja kasteessa Jeesuksen nimeen kastetaan Pyhän Hengen voimalla.

  Kolmiyhteinen Jumala käsitteen ymmärtämisessä voi auttaa vertauskuvat. Esimerkiksi yksi ja sama ihminen voi olla isä, poika ja veli. Hän on yksi henkilö, mutta ilmenee eri tavoin eri suhteissa ihmisiin. Samalla tavalla Jumala on yksi Jumala, mutta ilmenee eri tavoin eri suhteissa ihmisiin.

  Kristinuskon mukaan Jumala on olemassa ikuisesti, ei ole syntynyt, eikä kuole. Hän on kaikkivaltias ja luo kaiken olemassa olevan. Jumala rakastaa ihmisiä ja haluaa, että kaikki ihmiset tuntevat Hänet. Kristinuskon perusopetukseen kuuluu myös se, että Jeesus Kristus kuoli ristillä ihmisten syntien tähden ja ylösnousemuksellaan pelasti ihmisen iankaikkiselta kuolemalta.

  Kolmiyhteinen Jumala käsite on keskeinen osa kristillistä uskoa. Se on ollut kiistelyn aihe jo pitkään ja sen ymmärtäminen on haastavaa. Kristinuskon mukaan Jumala kuitenkin ilmoittaa itsensä ihmisille, joten teologiaa tärkeämpää on tuntea Jumala henkilökohtaisesti.

  Kristinusko ei ole ainoa uskonto, joka käyttää käsitettä kolmiyhteinen. Esimerkiksi hindulaisuudessa on käsite Trimurti, joka tarkoittaa kolmea jumalallista persoonaa: Brahma, Vishnu ja Shiva.

  Suomessa kristinusko on yksi suurimmista uskonnoista ja monilla suomalaisilla on yhteys kristilliseen kirkkoon joko kasteen, avioliiton tai muun syyn vuoksi. Kristinusko on myös osa suomalaista kulttuuria, johon liittyy erilaisia perinteitä ja tapoja.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että kolmiyhteinen Jumala on kristinuskon perusopetuksia. Raamatun perusteella Jumala on yksi Jumala, joka ilmenee kolmessa persoonassa: Isänä, Poikana ja Pyhänä Hengenä. Kristittyjen mukaan ymmärryksemme tästä käsitteestä on rajallinen, mutta tärkeintä on kasvaa suhteessa Jumalaan henkilökohtaisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.