Mitä Tarkoittaa Keskimääräinen Yleistyöaika

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2089

  +

  Mitä tarkoittaa keskimääräinen yleistyöaika?

  Määritelmä

  Keskimääräinen yleistyöaika tarkoittaa sitä aikaa, jonka työntekijät ovat töissä päivittäin. Suomessa keskimääräinen yleistyöaika on 8 tuntia päivässä, mikä tarkoittaa 40 tuntia viikossa. Keskimääräinen yleistyöaika on säädetty työehtosopimuksissa, jotka ovat voimassa työntekijöiden ja työnantajien välillä.

  Työajat Suomessa

  Suomessa on erilaisia työaikamalleja, jotka perustuvat tarpeeseen joustavuudesta. Keskimääräinen yleistyöaika on vain yksi niistä, ja jotkut työntekijät voivat toimia muilla työaikajärjestelyillä, kuten osa-aikaisella työllä, vuorotyöllä, etätyöllä ja joustotyöllä.

  Työaikalainsäädäntö suojelee työntekijöitä liian pitkiltä työajoilta ja varmistaa, että kaikki työntekijät saavat vähintään 1 vapaapäivän viikossa. Päivittäinen työaika on suunniteltava siten, että työntekijöiden terveys ja turvallisuus eivät vaarannu.

  Keskimääräinen yleistyöaika ja työntekijän oikeudet

  Työntekijöillä on oikeus suojella terveyttään ja turvallisuuttaan, ja siksi keskimääräinen yleistyöaika on säädetty työehtosopimuksissa. Lisäksi työntekijöillä on oikeus saada ylityökorvauksia, jos heidän työaikansa ylittää sovitun työajan.

  Loppusanat

  Keskimääräinen yleistyöaika on säädetty työntekijöiden ja työnantajien välisissä sopimuksissa varmistaen, että työntekijöiden terveys ja turvallisuus eivät ole vaarassa. Työaikalainsäädäntö on tärkeää suojella työntekijöiden oikeuksia ja tarjota joustavia työpaikkamalleja työntekijöille. Kaikki työntekijät hyötyvät hyvästä ja järkevästä työajasta, joka edistää heidän hyvinvointiaan ja sitoutumistaan työpaikalla.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.