Mitä Tarkoittaa Kertamuovi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #6103

  +

  Mitä tarkoittaa kertamuovi?

  Kertamuovi on yleisesti käytetty termi, joka viittaa kertakäyttöisiin muovituotteisiin. Nämä tuotteet ovat yleensä valmistettu kevyestä ja halvasta muovimateriaalista, kuten polyeteenistä tai polypropeenista, ja suunniteltu käytettäväksi vain kerran tai muutaman kerran ennen niiden hävittämistä.

  Kertamuovi voi sisältää monenlaisia tuotteita, kuten kertakäyttöisiä juomapulloja, ruokailuvälineitä, aterinalusia, valmiita aterioita, kertakäyttöisiä lautasia ja kulhoja, muovikasseja ja pakkauksia. Näitä käytettäessä ne yleensä päätyvät nopeasti jätteeksi ja lopulta kaatopaikalle.

  Kertamuovin käyttö on ollut kasvussa viime vuosina, ja sen vaikutukset ympäristöön ovat huomattavia. Kertamuovi voi kestää satoja vuosia hajota, ja sitä esiintyy ympäristössäan liikaa. Monet sen komponentit, kuten bisfenoli A, ftalaatit ja PVC, voivat olla haitallisia terveydelle ja ympäristölle.

  Suomessa on ryhdytty toimiin kertamuovin kulutuksen vähentämiseksi. Suomen hallitus on esimerkiksi asettanut kiellettyjen kertakäyttöisten muovituotteiden listan, joka sisältää kertakäyttöiset muovipillit, aterimet ja lautaset, jotka on korvattava uudelleenkäytettävillä vaihtoehdoilla.

  Myös monet yritykset ovat aloittaneet toimia kertamuovin käytön vähentämiseksi. Esimerkiksi suurimmat kauppaketjut ovat lopettaneet kertakäyttöisten muovikassien jakamista ja tarjoavat sen sijaan uudelleenkäytettäviä kasseja tai vaihtoehtoisia materiaaleja, kuten paperikasseja ja kestokasseja.

  Kuluttajina voimme myös tehdä osamme vähentääksemme kertamuovin käyttöä. Voimme ostaa uudelleen käytettäviä vaihtoehtoja, kuten juomapulloja, ruokailuvälineitä, lautasia ja kulhoja. Voimme myös valita pakkaamattomia elintarvikkeita ja käyttää kestokassiin kaupassa käydessämme.

  Lopuksi, kertamuovin käyttö ja sen vaikutukset ympäristöön ovat todellinen ongelma. Meidän on tehtävä enemmän pysyäksemme kiinni globaaleihin tavoitteisiin ympäristön saastumisen vähentämiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Vähentämällä kertamuovia ja siirtymällä uudelleenkäytettäviin ja ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin, voimme kaikki olla osa ratkaisua.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.