Mitä Tarkoittaa Itsenäinen Suomi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #1964

  +

  Mitä tarkoittaa itsenäinen Suomi?

  Suomi juhlii itsenäisyyden 104-vuotispäivää tänä vuonna. Mutta mitä oikeastaan tarkoittaa itsenäinen Suomi?

  Yksinkertaisesti sanottuna itsenäinen Suomi on maa, joka on vapaa ulkoisesta kontrollista ja hallinnoi itse itseään. Ennen vuotta 1917 Suomi oli osa Venäjän keisarikuntaa, mutta sen itsenäisyysjulistus 6. joulukuuta 1917 antoi sille täyden autonomian. Vuonna 1918 käyty sisällissota sinetöi maan itsenäisyyden.

  Itsenäisyys on antanut Suomelle mahdollisuuden kehittää omaa identiteettiään, kulttuuriaan ja yhteiskuntaansa, ja antanut kansalle oikeuden tehdä päätöksiä itseään koskevissa asioissa. Suomi on nyt vauras ja monikulttuurinen maa, joka on tunnettu innovaatioistaan ja koulutusjärjestelmästään.

  Itsenäisyys on myös suomalaisille tärkeä symboli. Itsenäisyyspäivän juhlaan kuuluu muun muassa presidentinlinnan paraati ja itsenäisyyspäivän vastaanotto, jossa presidentti toivottaa tervetulleeksi eliitit ja merkkihenkilöt maan juhlaan.

  Mutta itsenäisyys on myös vastuu. Suomella on oma kansainvälisesti tunnustettu tontti ja alueelliset velvoitteet, jotka on hoidettava. Itsenäisyyden saavuttaminen oli pitkä ja verinen taistelu, jolla oli merkittäviä seurauksia koko kansalle. Itsenäisyyden säilyttäminen on myös haaste, joka vaatii jatkuvaa työtä ja huomiota.

  Suomen itsenäisyyttä on uhattu monella tavalla sen jälkeen, kun maa itsenäistyi. Suomi on kuitenkin selviytynyt kaikista haasteista ja on tullut yhdeksi maailman menestyneimmistä kansakunnista. Itsenäisyyden merkitys kansallisen itsenäisyyden suojelemisessa on tärkeämpi kuin koskaan ennen. Tutkimukset osoittavat, että suomalaiset ovat ylpeitä maansa itsenäisyydestä ja haluavat vaalia sitä tuleville sukupolville.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että itsenäinen Suomi on vapaa, vauras ja monikulttuurinen maa, joka on kehittänyt omaa identiteettiään, kulttuuriaan ja yhteiskuntaansa. Se on saavuttanut menestystä monella alalla ja on selvittänyt kaikki haasteet, joita on tullut vastaan. Itsenäisyys on suomalaisille tärkeä symboli, jota tulee vaalia ja kunnioittaa jatkossakin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.