Mitä Tarkoittaa Häätö

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #3413

  +

  Mitä Tarkoittaa Häätö Suomessa?

  Mikä on häätö?

  Häätö on asukkaan poistaminen vuokra-asunnosta, jonka vuokranmaksu on jäänyt maksamatta. Se on lopullinen toimenpide, johon vuokranantajalla on oikeus turvautua, mikäli vuokralainen ei maksa vuokraa tai rikkoo vuokrasopimusehtoja toistuvasti.

  Milloin häätöstä voi puhua?

  Häätöstä voi puhua, kun vuokralainen on jättänyt vuokrat maksamatta pitemmän aikaa, yli kaksi kuukautta. Häätöstä voidaan puhua myös silloin, kun vuokralainen on aiheuttanut häiriötä naapureilleen tai rikkonut taloyhtiön sääntöjä toistuvasti.

  Miten häätöprosessi etenee?

  Häätöprosessi etenee useimmiten seuraavasti: ensin vuokralainen lähetetään maksukehotus, jossa annetaan ohjeet maksun suorittamisesta. Mikäli vuokralainen ei reagoi maksukehotukseen, vuokranantaja lähettää häntä kirjeen, jossa ilmoitetaan häätön mahdollisuudesta. Mikäli vuokralainen ei edelleenkään tartu asiaan, vuokranantaja hakee häätölupaa käräjäoikeudesta. Tämän jälkeen oikeus antaa asianmukaisen päätöksensä, jonka jälkeen viranomaisten avulla vuokralainen poistetaan asunnosta.

  Mitkä ovat häädön seuraukset?

  Häätö merkitsee vuokrasuhteen päättymistä ja asunnon menetystä vuokralaiselle. Häädön seurauksena vuokralainen voi menettää myös tavaransa, jotka jäävät asuntoon. Tavaroiden takaisin saamiseksi vuokralaisen on maksettava vuokra- ja häätökustannusten lisäksi myös säilytysmaksuja. Häädön seurauksena myös vuokralaisen luottotietoihin ja mahdolliseen tulevaan vuokra-asunnon hakemiseen voi tulla merkintöjä.

  Miten häädöltä voi välttyä?

  Häädöltä voi välttyä maksamalla vuokrat ajallaan ja noudattamalla vuokrasopimuksen ehtoja. Mikäli taloudellinen tilanne hankaloituu, kannattaa ottaa yhteyttä vuokranantajaan ja sopia maksusuunnitelmasta. Hyvä vuokranantaja ymmärtää, että tilanteet voivat muuttua ja on halukas auttamaan vuokralaista mahdollisuuksien mukaan. Häätöltä voi myös välttyä, kun noudattaa asumisohjeita ja kunnioittaa naapureita.

  Yhteenveto

  Häätö on vakava asia, joka voi johtaa vakaviin seurauksiin. Häädöltä voi kuitenkin välttyä noudattamalla vuokrasopimuksen ehtoja ja sopimalla vuokranmaksusta, jos tilanne sitä edellyttää. Vuokranantajan kanssa kannattaa pitää avointa ja rehellistä kommunikointia, jotta tilanteet selvitetään nopeasti ja tehokkaasti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.