Mitä Tarkoittaa Fi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #1887

  +

  Mitä tarkoittaa .fi?

  .fi on Suomen kansallinen verkkotunnus, joka on osa kansainvälistä domain-nimijärjestelmää. Domain-nimi (verkkotunnus) on internetissä käytettävä yksilöivä osoite, joka auttaa käyttäjiä löytämään eri sivustoja selaimessa. .fi tarkoittaa sitä, että kyseinen verkkotunnus edustaa suomalaisia yrityksiä, organisaatioita ja yksityishenkilöitä.

  Suomessa .fi-domainia voi hakea ja rekisteröidä Suomen verkkotunnuskeskukselta (FICORA). FICORA vastaa .fi-verkkotunnuksen hallinnoinnista ja ohjauksesta Suomessa. .fi-verkkotunnuksen rekisteröiminen edellyttää, että hakijan on oltava Suomessa tai että hänellä on Suomessa toimipiste tai edustaja.

  Miten .fi-verkkotunnusta voi hyödyntää?

  .fi-verkkotunnusta käyttävä verkkopalvelu voi olla hyvä valinta, jos tavoitteena on kohdentaa sivuston sisältö suomalaisille käyttäjille.
  Suomalaiseen verkkotunnukseen liittyy monia etuja. Yksi tärkeimmistä eduista on se, että suomalainen verkkotunnus antaa käyttäjälle luotettavan ja paikallisen vaikutelman. .fi-verkkotunnuksen käyttäminen myös kertoo, että sivustoa ylläpitävä yritys tai organisaatio on Suomessa rekisteröity.

  .fi-verkkotunnusta käyttämällä voidaan myös parantaa hakukonenäkyvyyttä. Kun käyttäjä hakee hakukoneella tuotetta tai palvelua, hakukone antaa yleensä paremman sijainnin suomalaiselle verkkosivustolle, kun käytössä on .fi-verkkotunnus. Lisäksi .fi-verkkotunnus on hyvä valinta myös siksi, että se on helposti muistettava ja selkeä käyttää.

  Milloin .fi-verkkotunnus on hyvä valinta?

  .fi-verkkotunnus on hyvä valinta, kun halutaan kohdentaa verkkosivuston sisältö suomalaisille käyttäjille. Esimerkiksi paikallinen yritys, joka tarjoaa palveluita tai tuotteita paikallisille asiakkaille, voi hyödyntää .fi-verkkotunnusta paremmin kuin kansainvälistä .com-verkkotunnusta. .fi-verkkotunnusta kannattaa hakea myös silloin, kun halutaan luoda tunnistettava ja luotettava brändi paikallisissa oloissa.

  Vaikka .fi-verkkotunnus on suomalainen verkkotunnus, se ei rajoita yrityksen tai organisaation toimintaa pelkästään Suomessa. Verkkosivustoa voidaan edelleen käyttää globaalisti ja kansainvälisesti. .fi-verkkotunnus on yleisesti hyvä vaihtoehto yrityksille ja organisaatioille, jotka toimivat maailmanlaajuisesti ja haluavat olla tunnistettavissa Suomessa.

  Miten rekisteröidä .fi-verkkotunnus?

  .fi-verkkotunnuksen rekisteröinti on helppoa. Tämän voi tehdä käyttäen suomalaista domainrekisteröinnin välittäjää tai suoraan FICORAn verkkosivustoilta. Rekisteröinnin yhteydessä hakijan tulee todentaa henkilöllisyytensä ja osoitteensa. Yritykselle tai organisaatiolle rekisteröinnin yhteydessä vaaditaan myös yrityksen tai organisaation rekisterinumero.

  Rekisteröintimaksu vaihtelee rekisterivälittäjän mukaan, ja se määräytyy yleensä vuosimaksun mukaan. Rekisteröinnin yhteydessä on syytä huomioida, että .fi-verkkotunnus on voimassa ainoastaan, jos rekisteröinnin vuosimaksu on maksettu.

  Yhteenveto

  .fi-verkkotunnus on hyvä valinta, kun halutaan kohdentaa verkkosivuston sisältö suomalaisille käyttäjille. Sen käyttöön liittyy monia etuja, kuten luotettava paikallinen vaikutelma ja parempi hakukonenäkyvyys. .fi-verkkotunnus on edullinen ja helppo rekisteröidä suomalaisella domainrekisteröinnin välittäjällä tai suoraan Suomen verkkotunnuskeskuksesta. .fi-domainilla voi lisätä sivuston luotettavuutta ja tavoittaa suomalaiset asiakkaat paremmin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.