Mitä Tarkoittaa Fasetti

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #4640

  +

  Mitä Tarkoittaa Fasetti?

  Fasetti on hammastekninen termi, joka tarkoittaa hampaiden pinnoittamista ohuella lasikeraamisella kuorella. Fasetin avulla voidaan korjata hampaiden pieniä virheitä, kuten värjäytymiä, halkeamia ja epäsäännöllisyyksiä.

  Fasetin asentaminen on kivutonta, ja se voidaan tehdä yhdellä lääkärin käynnillä. Ennen toimenpidettä hammaslääkäri tutkii potilaan hampaat ja keskustelee siitä, millaisia muutoksia halutaan saavuttaa. Hammaslääkäri ottaa myös kipsijäljennökset antaakseen laboratoriolle tarkat ohjeet fasettien valmistamiseksi.

  Fasetit voivat olla joko suoria tai epäsuoria. Suorat fasetit tehdään paikan päällä hammaslääkärin tekemien muotinäytteiden perusteella. Epäsuorat fasetit valmistetaan laboratoriossa mittatilaustyönä.

  Fasetit ovat kestäviä ja kestävät jopa kymmenen vuotta, kun niitä huolletaan asianmukaisesti. Niitä voidaan puhdistaa samalla tavalla kuin muitakin hampaita, harjaamalla ja käyttämällä hammaslankaa.

  Useimmat ihmiset voivat hakea fasettia, jos he ovat tyytymättömiä hampaidensa ulkonäköön. Fasettien asentamisen esteitä voivat olla esimerkiksi heikot tai rapistuneet hampaat, jolloin perinteisemmät hampaiden korjausmenetelmät, kuten hammasproteesit, saattavat olla parempi vaihtoehto.

  Fasetin hinnat vaihtelevat riippuen hammaslääkäristä, mutta ne voivat yleensä maksaa useita satoja euroja per hammas. On tärkeää harkita tarkasti fasettien kustannuksia, koska niitä pidetään yleensä kosmeettisina toimenpiteinä eikä niitä yleensä korvata sairausvakuutuksesta.

  Fasetit ovat hyvä tapa parantaa hampaiden ulkonäköä ja saavuttaa terveemmät hammaset, mutta ne ovat kalliita ja saattavat vaatia korjauksia ajan myötä. Ennen fasetin aloittamista on tärkeää keskustella hammaslääkärin kanssa, jotta saadaan selville, mikä hoitomuoto on paras juuri omaan tapaukseen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.