Mitä Tarkoittaa Fam

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #567

  +

  Mitä tarkoittaa Fam?

  Fam on lyhennys englanninkielisestä sanasta ”family”, joka suomennettuna tarkoittaa perhettä. Fam on kuitenkin yleisesti ottaen käytössä enemmän slangina, joka viittaa henkilöihin, joiden kanssa koetaan läheistä yhteyttä, jotka tuntevat kuuluvansa samaan porukkaan ja joille voi jakaa henkilökohtaisia asioita. Fam voi olla esimerkiksi oma perhe, ystävät tai vaikkapa harrastusporukka.

  Fam-käsitettä käytetään nykyään todella paljon eri yhteyksissä, kuten sosiaalisessa mediassa, musiikissa, elokuvissa ja kaveriporukoissa. Näiden lisäksi, fam-käsitettä voi nähdä esimerkiksi paidoissa tai muissa vaatteissa, joilla halutaan korostaa yhteenkuuluvuutta tietyn henkilöryhmän kanssa.

  Fam on yleisesti ottaen nuoren sukupolven ja erityisesti englanninkielisen populaarikulttuurin kautta levinnyt termi, joka on tullut osaksi arkista kielenkäyttöä. Vaikka termi ei olekaan alkujaan suomen kieltä, on se levinnyt laajalti myös Suomessa käyttöön. Monet suomalaiset ymmärtävätkin nykyään, mitä fam-sana tarkoittaa ja käyttävät sitä arjessaan.

  Tämän päivän some-aikakautena erityisesti Instagramissa ja Twitterissä käytetään hashtagia #fam korostaakseen kuvan tai twiitin liittyvän omaan läheiseen piiriin. Hashtagin avulla posts jaetaan oman yhteisön kesken ja tuodaan esille, miten tärkeänä oma perhe ja kavereiden porukka ovat osa omaa elämää.

  Fam-sanan käyttö on luonnollista nuorelle sukupolvelle, joka haluaa korostaa omaa identiteettiään ja kuuluvuuttaan tiettyyn henkilöryhmään. Fam-sanan käyttämien voi olla jopa yhtä olennaista kuin oma etunimi, sillä se viestii yhteenkuuluvuudesta ja luottamuksesta.

  Kaiken kaikkiaan, Fam on termi, joka tarkoittaa siis perhettä tai ystävyyspiiriä, ja käytännössä termi on yhdistys muitakin käsitteitä, kuten esimerkiksi tribe tai squad. Vaikka termi onkin peräisin englannin kielestä, se on levinnyt suomalaisten joukkoon nopeasti ja on nykyään yksi yleisesti käytetyimmistä popkulttuurin termistä täällä Suomessa.

  Joten, jos seuraavan kerran kuulet yhden sun kavereiden sanovan ’Fam’, tiedät nyt, että he puhuvat henkilöistä, joiden kanssa he kokevat olevansa läheisiä, perheen kaltaisia yhtenäisiä ryhmiä. Fam on lyhenne sanoista Family ja jokapäiväisiä keskusteluja käytettäessä tarkoittaa ryhmää, joka koostuu läheisistä ystävistä ja/tai perheestä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.