Mitä Tarkoittaa Confit

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1352

  +

  Mitä tarkoittaa confit?

  Confit on ranskalainen ruoanlaittotekniikka, joka tarkoittaa lihan tai kalan keittämistä omassa rasvassaan matalassa lämpötilassa pitkään aikaan. Tämä tekniikka on kehitetty aikoinaan säilyttämään lihaa pitkään aikaan ilman jääkaappia.

  Confit-teknikkaa käyttäen liha tai kala keitetään rauhallisesti matalassa lämpötilassa pitkään aikaan esimerkiksi 70 asteessa 7-10 tunnin ajan. Tämän jälkeen liha tai kala annetaan jäähtyä ja säilötään lopuksi omassa rasvassaan. Confit-lihan tai -kalan säilyvyys on hyvä, sillä rasva suojaa lihaa hapettumiselta ja bakteereilta.

  Useimmiten confit-tekniikkaa käytetään ankankoivien ja hanhenrintojen valmistamiseen. Confit-tekniikalla valmistettu ankankoipi on klassinen ranskalainen ruoka, joka tunnetaan myös Suomessa. Ankankoipi keitetään omassa rasvassaan pitkään aikaan, jonka jälkeen siitä poistetaan rasva ja paistetaan pannulla rapeaksi.

  Confit-tekniikkaa voi kuitenkin käyttää myös muiden lihatyyppien ja kalan valmistamiseen. Esimerkiksi confit-sianposki on suosittu ruokalaji, joka sopii erityisesti pakkastalvien illallisille. Confit-lohi puolestaan sopii erinomaisesti esimerkiksi alkuruokaksi.

  Confit-rasva on myös herkullinen lisuke. Rasvan maku on rikas, pähkinäinen ja suolainen. Rasvaa voidaan käyttää esimerkiksi paistamiseen tai leivän päälle levitettäväksi.

  Confit-tekniikka vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja aikaa, joten sitä ei välttämättä ole helppo toteuttaa arki-iltana. Confit-liha tai -kala onkin usein juhlaruoanlaittoa.

  Confit-tekniikka on myös tullut osaksi suomalaista ruokakulttuuria. Esimerkiksi helsinkiläisessä ravintola Olossa tarjotaan metsäsian poskea confit-rasvassa. Confit-lihan valmistamiseen erikoistuneet kauppiaat voivat myös toimittaa confit-luomutuotettuja lihoja.

  Kaiken kaikkiaan confit-tekniikka on klassinen, mutta varsin helppo ruoanlaittotekniikka, jolla voi taata suussa sulavan ja herkullisen lopputuloksen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.