Mitä Tarkoittaa Com

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4872

  +

  Mitä tarkoittaa Com?

  Com on yleisimmän verkkotunnusjärjestelmän alueendomain. Com on lyhenne sanoista ”commercial”, koska sen käyttöön oli aikoinaan tarkoitus varata maailmanlaajuisesti vain yrityksille. Tänä päivänä Com-verkkotunnus on avoin kaikille käyttäjille.

  Com-verkkotunnusten historia ulottuu aina 1980-luvulle asti, jolloin Internetin kehittymisen myötä tarvittiin järjestelmä, jonka avulla verkkosivujen osoitteet voitiin erottaa toisistaan. Aluksi käytettiin vain muutamia verkkotunnusjärjestelmiä, kuten .gov (hallinnon käyttöön) ja .edu (koulujen käyttöön).

  Com-domainin käyttöönoton myötä Internetin käyttö laajeni voimakkaasti yksityisille käyttäjille ja kaupallisissa tarkoituksissa. Com-verkkotunnuksen merkitys on kasvanut suureksi ja se onkin yksi tunnetuimmista verkkotunnusjärjestelmistä maailmassa.

  Com-domainin merkitys verkkosivustojen käyttäjälle on se, että se on helppo muistaa ja tunnistaa. Kun käyttäjä etsii tietoa verkosta, hän yleensä aloittaa hakunsa Googlesta tai muusta hakukoneesta. Hakutuloksissa käyttäjä näkee Com-domaineilla varustettuja verkkosivustoja, joten niiden merkitys on tärkeä.

  Com-verkkotunnuksen hinta vaihtelee sen mukaan, mistä sen hankkii ja miten pitkän ajan sen haluaa olla käytössä. Jotkut Internet-palveluntarjoajat tarjoavat Com-verkkotunnuksen ilmaiseksi vuoden käyttöaikana, mutta sen jälkeen domainin uusiminen kuukausittain maksaa useita euroja. Tilannetta voi verrata muun muassa matkapuhelinliittymien tarjouksiin, joissa asiakkaalle tarjotaan edullista liittymää jonkin aikaa, mutta jonka jälkeen hinta kohoaa huomattavasti.

  Com-verkkotunnuksen hankkiminen onnistuu useimmilta Internet-palveluntarjoajilta. Niiden verkkosivuilta löytää usein hakutoiminnon, jonka avulla voi etsiä itselleen sopivaa Com-domainia. Hakutuloksista näkee, onko domain käytössä, ja jos ei ole, sen voi rekisteröidä omakseen.

  Monet yritykset käyttävät Com-verkkotunnusta logosssa tai muussa yritysilmeessään. Tällä tavalla ne tavoittavat käyttäjiä laajasti ja monien muiden maiden asukkaat löytävät helposti yrityksen verkkosivuston. Näin ollen Com-verkkotunnus on yksi tehokkaimmista tavoista tavoittaa potentiaaliset asiakkaat verkossa.

  Yhteenvetona voidaan sanoa, että Com-verkkotunnus on tärkeä osa verkkosivustoa, koska se kertoo käyttäjälle verkkosivun käyttötarkoituksesta. Useimmat yritykset käyttävät Com-domainia, koska se on useimmille asiakkaille tuttu ja helposti muistettava. Com-domainin rekisteröimisestä voi aiheutua kustannuksia, mutta sen merkitys yritykselle on huomattava.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.