Mitä Tarkoittaa Boomer

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #972

  +

  Mitä tarkoittaa Boomer?

  Boomer on lyhenne sanoista baby boomer, joka tarkoittaa suurta ikäluokkaa, joka syntyi toisen maailmansodan jälkeen. Boomer-sukupolvi syntyi vuosien 1946 ja 1964 välillä, ja se koostuu noin 75 miljoonasta ihmisestä Yhdysvalloissa ja noin 1,4 miljoonasta Suomessa.

  Boomer-sukupolvi on kasvanut suuren kehityskauden aikana, johon on kuulunut muun muassa teknologian ja tietokoneiden kehittyminen, kuukävely, televisio, MTV ja internetin yleistyminen. Boomer-sukupolvi on myös kokenut monia yhteiskunnallisia ja poliittisia muutoksia, kuten kansalaisoikeusliikkeen, seksuaalivapautuksen ja feministiliikkeen.

  Boomer-sukupolvi tunnetaan myös siitä, että he olivat merkittävä työvoima- ja talousvoima. Heidän nousunsa työmarkkinoille muutti työelämän, jossa nyt oli enemmän vakituisia työpaikkoja ja enemmän etuoikeuksia. Boomerit olivat heitä edeltävää sukupolvea omistushaluisempia, ja heille asunnon omistaminen oli tärkeää. He ovat myös kasvattaneet lastensa sukupolvea, joka tunnetaan nimellä X-sukupolvi.

  Boomerit ovat usein kritisoituja sukupolvesta, joka on vastuussa ympäristön tilasta, talouskriiseistä ja jopa yhteiskunnan eriarvoistumisesta. Monien mielestä Boomer-sukupolvi on elänyt varakkaan ja helpon elämän, jossa yhteiskunta on suosinut heitä.

  Boomer-nimitys on kuitenkin nykyään levinnyt myös laajemmalle kuin vain suurta ikäluokkaa koskevaksi ilmiöksi. Nykyisin Boomerilla tarkoitetaan henkilöä, joka on vanhempi, jolla ei ole käsitystä tietotekniikasta ja sosiaalisesta mediasta, ja jonka ajattelua leimaa vanhanaikaisuus sekä alentava asenne nuorempia sukupolvia kohtaan.

  Boomer-nimitystä on käytetty pilkkaavassa mielessä siitä asti kun se sai alkunsa, mutta se on muuttunut entistä negatiivisemmaksi, kun se on levinnyt uudempiin sukupolviin. Tämä johtuu osittain siitä, että Boomerit ovat merkittävästi vaikuttaneet maailmanpolitiikkaan ja talouteen, mutta heidän lähestyessään eläkeikää, nuoremmat sukupolvet ovat joutuneet kohtaamaan erilaiset yhteiskunnalliset ongelmat, kuten ikääntyvän väestön aiheuttamat rasitteet ja ilmastonmuutos.

  Kaiken kaikkiaan Boomer tarkoittaa alkuperäisesti suurta ikäluokkaa, joka on vaikuttanut huomattavasti historiallisiin tapahtumiin sekä yhteiskunnallisiin muutoksiin. Nykyýään se viittaa yksilöihin, joiden ajattelutapoja pidetään vanhanaikaisina ja jotka eivät ymmärrä uudemman sukupolven maailmaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.