Mitä Tarkoittaa Biseksuaali

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #2553

  +

  Mitä tarkoittaa biseksuaali?

  Biseksuaalisuus tarkoittaa sitä, että henkilö kokee romanttista ja/ tai seksuaalista mielenkiintoa sekä miehiä että naisia kohtaan. Biseksuaalit ihmiset voivat siis ihastua ja rakastua henkilöihin sukupuolesta riippumatta.

  Vaikka monet ihmiset kokevatkin vetoa vain yhtä sukupuolta kohtaan, biseksuaalisuus on täysin validi seksuaalinen suuntautuminen. Se ei ole valinta vaan osa henkilön identiteettiä, ja jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kuin on.

  Mistä tietää, että on biseksuaali?

  Biseksuaalisuus voi herätä henkilössä jo varhaisessa vaiheessa, tai se voi tulla esiin vasta myöhemmin elämässä. Joillekin se on selkeä itsestäänselvyys, kun taas toiset saattavat epäröidä oman suuntautumisensa kanssa.

  Jos tunnet vetoa sekä miehiin että naisiin, voit hyvinkin olla biseksuaali. Tärkeintä on kuitenkin kuunnella omaa sydäntään ja tunteitaan, ja antaa itselleen lupa olla juuri sellainen kuin on.

  Millaisia haasteita biseksuaaleilla voi olla?

  Biseksuaalisuus on edelleen monille tabu, ja stereotypioita biseksuaalisista ihmisistä on paljon. Joillekin biseksuaaleille voi olla vaikeaa löytää sopivaa vertaistukea, sillä moni homo- ja lesboryhmä saattaa olla suljettu biseksuaaleilta.

  Lisäksi biseksuaalisia ihmisiä saatetaan yhä kohdella välillä skeptisesti tai jopa halveksuen, jolloin oma suuntautuminen voi tuntua raskaalta taakalta. Seksuaalisesti aktiivisina ihmisinä biseksuaaleilla voi myös olla suurempi riski joutua seksuaalisen häirinnän tai väkivallan kohteeksi.

  Miten tukea biseksuaaleja?

  Biseksuaalit ihmiset tarvitsevat samanlaista kunnioitusta ja hyväksyntää kuin heterot ja homotkin. He tarvitsevat avointa ja kannustavaa ympäristöä, jossa heidän seksuaalinen suuntautumisensa hyväksytään.

  Jos tunnet biseksuaalin ihmisen, voit tukea häntä tukemalla hänen itseään ja olemassaoloaan. Vältä loukkaavia kommentteja ja kuvauksia, joissa biseksuaalit ihmiset asetetaan stereotypioiden mukaan tietynlaiseen lokeroon. Pidä mielessä, että jokainen on omanlaisensa, eikä biseksuaalisuus määritä ihmisen persoonaa tai arvoa millään tavalla.

  Yhteenveto

  Biseksuaalisuus on seksuaalinen suuntautuminen, jossa henkilö kokee vetoa niin miehiin kuin naisiinkin. Biseksuaalisuus on täysin validi tapa kokea oma seksuaalisuutensa, ja jokainen on oikeutettu tulemaan kohdatuksi sellaisena kuin on.

  Tuki ja kunnioitus ovat erittäin tärkeitä biseksuaaleille, ja jokainen voi omalta osaltaan edistää biseksuaalien yhdenvertaisuutta ja hyvinvointia. Jokainen on ansainnut mahdollisuuden rakastaa ja tulla rakastetuksi sellaisena kuin on, ja biseksuaalit ihmiset eivät ole tässä suhteessa poikkeus.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.