Mitä Tarkoittaa Avokauppa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #631

  +

  Mitä Tarkoittaa Avokauppa?

  Avokauppa on kaupankäyntimuoto, jossa ostotapahtumaan ei liity perinteistä kassaa tai myyjää. Sen sijaan tuotteet on hinnoiteltu ja varustettu viivakoodilla, jota asiakkaat skannaavat itsepalvelukassoilla tai mobiilisovelluksilla. Avokaupat ovat yleistyneet viime vuosina erityisesti Suomessa, mutta mitä tämä käytännössä tarkoittaa Suomessa asuvien ihmisten kannalta?

  Mukavuutta ostokokemukseen

  Avokauppa tarjoaa kaupan asiakkaille erittäin mukavan ostokokemuksen. Sen avulla vältät kassajonoissa seisomisen ja kyselyt siitä, ”onko sinulla bonuskorttia?”. Tällä tavoin voit säästää myös aikaa, kun sinun ei tarvitse jäädä jonottamaan vuoroasi.

  Tarkka maksutapa

  Avokauppa tarjoaa myös tarkemman maksutavan ostoksillesi. Itsepalvelukassojen avulla pystyt näkemään, kuinka paljon olet käyttänyt, joten voit välttyä unohtamasta maksaa jotain ostoksia. Tällä tavoin viivakoodien lukeminen itse on myös nopeaa ja helppoa, joten ostettavia tuotteita varten ei tarvitse kuluttaa paljon aikaa.

  Tietoturva-asiat

  Avokaupan käyttöön liittyvissä tietoturva-asioissa on tärkeää olla tarkkana. Mobiilisovelluksen käyttö on suositeltavaa vain, jos sinulla ei ole julkisia Wi-Fi-verkkoja. Tämä johtuu siitä, että usein julkisilla Wi-Fi-yhteyksillä on riski saada sivuston ’kaappaus’. Lisäksi on tärkeää yrittää välttää avokaupan käyttöä, jos et tunne verkkopankkijärjestelmiäsi hyvin tai jos sinulla on pieniä tietoturva-asioita.

  Yhteenveto

  Yhteenvetona voidaan sanoa, että avokauppa on erittäin mukava tapa tehdä ostoksia ja nähdä, kuinka paljon ostat. Sillä on edut, kuten nopeus ja mukavuus ostokokemukseen, mutta huomioi, että avokaupan käyttöön liittyy tietoturva- ja yksityisyysriskejä. Tärkeintä on käyttää tervejärkeä ja varmistaa, että tiedät, mitä teet ennen kuin käytät avokauppaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.